Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol kiejtésnek van egy...

Angol kiejtésnek van egy "sablonja"?

Figyelt kérdés
Mint pl a németnek?
2014. jún. 26. 23:43
 1/3 anonim ***** válasza:
Van. Sok szabály, csal nem ismerik. Pl. ha mássalhangóra v3gződik a szó, ae hang, ha nem, ei. Pl. Mat- mate, hat- hate
2014. jún. 27. 00:17
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem. Egyáltalán nem annyira logikus. Plusz még az amerikai és a brit kiejtés is sokszor eltér. Ez utóbbi mondjuk legtöbbször 'sablonszerűen' szokott eltérni. Minden szónál nézd az egynyelvű szótárban szereplő kiejtést. A fonetikai ábécé adott részét meg tudd, mert anélkül nem fog menni.

Vannak állandó dolgok, de ritka az ilyesmi. Ilyen például a 're-' prefix. Az mindig 'rí' /ri:/. 'again' jelentésben ugyebár. Nem keverendő azokkal a szavakkal, ahol nem prefix szerepet tölt be (például 'recommend').

2014. jún. 27. 00:19
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
A németnek is van egy alap, és több alverziója (pl. osztrák, bajor, stb.). Az angolnak pedig még sokkal több, tulajdonképpen ahány gyarmat, annyiféleképpen beszélik. Mindegyikre rá lehet hangolódni, például én sosem birkóztam meg az indiai/bangladeshi emberekkel való kommunikációval, mígnem néhány hétig szorosan együtt dolgoztam egy indiai gyerekkel, és a végére már fel sem tűnt. A sablon persze létezik, de senki nem beszéli, csak a bemondó a londoni tömegközlekedési eszközökön.
2014. jún. 27. 00:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!