Hogyan zajlik egy alapfokú angol nyelvvizsga?
Ha a környékeden van egy angoltanár, kérd meg, hogy rendezzen veled próba-nyelvvizsgát.
A vizsga menete pár dologban attól is függ, hogy hol tartják. A vizsgaközpont ahova mennél, tájékoztatást kell, hogy nyújtson.
Igazából én is inkább azt javasolnám, hogy a középfokig ne siess ezzel, de hát nem ezt kérdezted. :D
Én külön-külön csináltam meg az írásbelit meg a szóbelit alapfokon a rossz időpontok miatt. De általában nem szokták egy napra tenni. Ja és én ITK-n voltam. Nem tudom, hogy te melyikre akarsz menni, de én nekem csak erről van tapasztalatom.
Alapfokon az írásbeli rész úgy zajlott, hogy fél órával előtte ott kellett lenni, majd amikor bementünk a terembe megnézte a személyimet, majd egy másik ember megmutatta, hogy hová üljek. Aztán elkezdték kiosztani a feladatlapokat, ez több percbe telt, mert a vizsgázok ömlesztve vannak, magyarán minden nyelven és minden szinten voltak vizsgázók. Aztán elkezdhettük. Első rész olvasási készséget a második a közvetítési készséget végül levélírás volt. Úgy összességében nem volt nehéz, de az idő sajnos nekem kevéske volt. Persze ez attól függ, hogy milyen szinten vagy, hány éve tanulsz angolt. A szóbeli része meg először húzni kellett 3 lapot, az egyiken volt a szituáció, másik kettőn meg képek, ezek közül kellett 1-et választani. A laboron meg 3x lehet meghallgatni a szöveget, amit elég lassan mondanak, nekem abban csak az volt zavaró, hogy miközben írtam a választ addig már mondta a másik szöveget.
A komplex vizsga úgy 21000 ft körül van.
Egyébként itt sokan írták, hogy az alapfok semmire sem jó, ezzel egyetértek, viszont nekem jó visszajelzést adott, hogy ilyen helyzetben, hogy tudom használni a nyelvet, mik a hiányosságaim, illetve ha középfokúra fogok menni, akkor talán már nem lesz bennem akkora vizsgadrukk mint amilyen most volt, vagy legalább is a helyszín már ismerős lesz :)
Te mióta tanulod az angolt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!