Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » TELC nyelvvizsga? Nem bírok...

TELC nyelvvizsga? Nem bírok elviselni még egy kudarcot. Mit ajánlotok?

Figyelt kérdés

az a problémám hogy májusba negyedjére! voltam nyelvvizsgán. első alkalommal a szóbelim meglett, azóta folyamatosan próbálkozom az írásbelivel is. a szóbelim is telc ugye, és szeretném azért ha az írásbelim is olyan lenne. pénteken derül ki a májusi vizsgának az eredménye, eddig ezt éreztem a legrosszabbnak, pedig komolyan nem vagyok rossz angolból csak valamit mindig elrontok és leblokkolok, kezdetben a nyelvtan nem ment, az most már elég jól megy, levél mindig jól ment de múltkor pont azt rontottam el (elfelejtettem a bekezdéseket és a külalak sem lett valami szép), szövegértés mikor hogy, olvastam már pár könyvet angolul, szókincsem is van bőven, de valamit mindig elbaszok. osztályunkba is két ember lett ötös angolból köztük én is, járok két külön tanárhoz is.

mit tegyek??? más nyelvvizsga, ha most se lesz meg?? és ha igen mit ajánlotok? úgy tudom nem minden köthető így össze. szóbelit meg nem akarok újra. Segítsetek :'(

2014. jún. 18. 20:44
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Minden mindennel párosítható. Úgy tűnik, nem tudsz koncentrálni, a bekezdéseken elcsúszni elég hülyeség, hiszen annak semmi köze az angolhoz. Válassz olyat, amin nincs nyelvtan, eggyel kevesebb hibaforrás. Pl euro vagy BME egynyelvű.
2014. jún. 18. 21:10
 2/19 anonim ***** válasza:
ECL-n sincsen nyelvtan és pofonegyszerű.
2014. jún. 18. 23:40
 3/19 anonim ***** válasza:

én is telcen voltam, igaz németből, és először, de a fogalmazást iszonyatosan elrontottam mert tökre értelmetlen dologról kellett írni.

van az akadémia kiadónak külön telc nyelvvizsgára való felkészítő tankönyve angolból is nébedből is ha azon átrágod magad, nyert ügyed lesz, mert látod mik a hibáid és tanulhatsz a hibáidból

2014. jún. 19. 00:16
 4/19 anonim ***** válasza:
euroexam-et ajánlok! szerintem nálad ez már idegi alapon van, meglátod a telc feladatsorát és begörcsöl az agyad tőle.. (én is így voltam vele.) Nyáron lesz telc és euro is. háát.. dobj fel egy érmét, a fej legyen az euro, az írás meg a telc. :)
2014. jún. 19. 08:07
 5/19 A kérdező kommentje:

Már átrágtam magam két gyakorló könyven is. Másféle nyelvvizsga feladatokat is gyakoroltam pl: cambridge, bme.

nem tudom mi legyen

a lényeg, hogy szóbelizni mégegyszer nem akarok.

ugyanúgy elfogadják a felvételi pontszámításkor, ha akkor telc a szóbeli és más az írásbeli??

2014. jún. 19. 08:35
 6/19 anonim ***** válasza:

menj el felkészítő tanárhoz és akkor jelentkezz ha ő azt mondja hogy készen állsz.

egyébként meg tényleg érdemes megnézni más nyelvvizsgákat is

2014. jún. 19. 08:45
 7/19 A kérdező kommentje:
több éve járok tanárokhoz, mindig azt mondják/mondták, hogy menni fog, mert az órákon jól teljesítettem, de nem ment eddig sosem.....
2014. jún. 19. 10:05
 8/19 anonim ***** válasza:

igen! felteszed a 2 bizonyítványt (szóbeli + írásbeli) automatikusan komplexnek számítják. Szinte bármilyen nyelvvizsgával tudod "párosítani". (akár euro, akár ecl, origo, társalkodó, dexam) de pl a TOEIC-al nem lehet.

szóval ugyanúgy beszámítják felvételi pontnak, mint aki ugyanannál a nyelvvizsgaközpontnál tette le a 2 részt.

2014. jún. 19. 10:29
 9/19 A kérdező kommentje:
nézni fogok más nyelvvizsgát
2014. jún. 19. 10:42
 10/19 anonim ***** válasza:

" akár euro"

Az eurónál csak komplex vizsga van. Nincs külön írásbeli amit kombinálni lehetne más vizsgával.

Ellenben nagyon ajánlom. Viszonylag egyszerű vizsga és biztos nem fogsz ott azon bukni, hogy milyen szép vagy nem szép egy bekezdés. :-D

2014. jún. 19. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!