Melyik az a középfokú nyelvvizsgatípus, ami elég a diplomához? A "B2" vagy már a "C"?
Elnézést kérek, hogy itt értetlenkedek, de sok helyen azt olvastam, a B2 az a középfokú nyelvvizsga, amellyel megkapom a diplomát, viszont a felvi.hu oldalon meg csak ilyen lehetőségekről olvastam: C1-középfok és C2-felsőfok.
A C1 még középfok? Mert én úgy tudom, az már felsőfok... Ez nálam totális nagy káosz.
Ha valaki tudna nekem segíteni, legyen szíves magyarázza el nekem, mindegy hogy kommentben vagy privátban. Előre is köszönöm!
Bizonyos szakokon pedig szakmai közép kell vagy általános felsőfokú is jó.
Gazdasági szakoknál pl kell a gazdasági szaknyelv. Ezt tudom személyesen de biztos más szakok is vannak ahol kell valamilyen szaknyelv. Vagy felsőfokú ugye de a szaknyelv mindig könnyebb.
Köszönöm szépen a válaszaitokat, nagyon kedvesek vagytok! Elsőnek: biztosan azzal a c-típusú (írásbeli és szóbeli) vizsgával keverhettem össze, sejtettem hogy itt valami sántít... Nem is tudtam hogy az ilyen vizsgáknak is hasonló megnevezéseik vannak. Köszönöm az információt!
Egyébként HR-asszisztensnek szeretnék tanulni, oda meg főleg kell az idegennyelv.
Akkor a B2-es a középfokú nyelvvizsga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!