Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik az a középfokú nyelvviz...

Melyik az a középfokú nyelvvizsgatípus, ami elég a diplomához? A "B2" vagy már a "C"?

Figyelt kérdés

Elnézést kérek, hogy itt értetlenkedek, de sok helyen azt olvastam, a B2 az a középfokú nyelvvizsga, amellyel megkapom a diplomát, viszont a felvi.hu oldalon meg csak ilyen lehetőségekről olvastam: C1-középfok és C2-felsőfok.

A C1 még középfok? Mert én úgy tudom, az már felsőfok... Ez nálam totális nagy káosz.

Ha valaki tudna nekem segíteni, legyen szíves magyarázza el nekem, mindegy hogy kommentben vagy privátban. Előre is köszönöm!

2014. jún. 16. 19:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A C1 nem középfok, hanem felső, ilyet a felvin nem olvashattál. A C2 már az anyanyelvi szint, olyan vizsga itt nem is nagyon van, csak külföldi rendszerű. Nézd meg még egyszer a felvit. Esetleg a C típusú vizsgával keverhetted össze, ami komplex (írásbeli+szóbeli) vizsgát jelent.
2014. jún. 16. 20:18
 2/5 reptoid ***** válasza:
Ehhez azt is kellene tudni, hogy melyik szakról van szó. Van olyan, ahová kell felsőfokú nyelvvizsga is.
2014. jún. 16. 20:18
 3/5 English ***** válasza:
Egy alapszak diplomához egy B2-es (középfokú) nyelvvizsga kell. Ha nyelvszakos vagy, akkor egy másik nyelvből, nem abból, amit egyetemen tanulsz.
2014. jún. 16. 21:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Bizonyos szakokon pedig szakmai közép kell vagy általános felsőfokú is jó.

Gazdasági szakoknál pl kell a gazdasági szaknyelv. Ezt tudom személyesen de biztos más szakok is vannak ahol kell valamilyen szaknyelv. Vagy felsőfokú ugye de a szaknyelv mindig könnyebb.

2014. jún. 17. 00:17
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat, nagyon kedvesek vagytok! Elsőnek: biztosan azzal a c-típusú (írásbeli és szóbeli) vizsgával keverhettem össze, sejtettem hogy itt valami sántít... Nem is tudtam hogy az ilyen vizsgáknak is hasonló megnevezéseik vannak. Köszönöm az információt!

Egyébként HR-asszisztensnek szeretnék tanulni, oda meg főleg kell az idegennyelv.

Akkor a B2-es a középfokú nyelvvizsga.

2014. jún. 17. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!