Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mikor lenne a legjobb nyelvviz...

Mikor lenne a legjobb nyelvvizsgázni?

Figyelt kérdés

Még egyetem/főiskola előtt szeretnék. Vizsgaidőszak tavasszal és ősszel van nálunk (október,május).Most voltam 9.-es és a némettanár nem valami sokat tanít a gimiben,inkább felejtettem mint tanultam volna valamit.Én olyan 10-11-be gondoltam,persze erre sokat kell készülni,nem tudom hogy fog menni suli mellett mikor így is mindennap 7-8 órám van.Esetleg egy nyelvtanfolyamra gondoltam még jövő nyáron.Erről mi a véleményetek? Mit javasoltok?

Köszönöm a válaszokat!

2014. jún. 14. 19:26
 1/2 anonim ***** válasza:
Én most vagyok végzős, az érettségi előtt 1 héttel mentem nyelvvizsgára (mondjuk én angolra). Nem akartam külön költeni nyelvtanfolyamra, ezért mentem inkább most, hisz amúgy is most készültünk az érettségire, így legalább a kettőt egyben letudtam. Viszont ha nyáron mész nyelvtanfolyamra akkor válassz egy intenzívet. Egy barátnőm például így csinálta. Gyorsan nyáron megtanulta, ősszel levizsgázott, és meglett róla a papírja. Csak így éppenséggel fél év után minimum a felét elfelejtette. Ha nem csak az a célod, hogy meglegyen a nyelvvizsga, akkor viszont lehet, hogy jobb ha olyanra mész ami mondjuk hétvégente van, vagy heti 2 alkalommal suli után. Van olyan ismerősöm, aki például így tanulta és neki ez biztosabb tudás is. Szóval attól is függ, mennyire tudsz egyedül tanulni. Ha tudsz akkor szerintem inkább próbálj minnél jobban figyelni órán, illetve otthon gyakorolj sokat (nekem pl. nem kevesett segített, hogy angolul olvastam könyveket, néztem filmeket, illetve vannak olyan weboldalak, ahol a nyelvtant lehet gyakorolni feladatokkal, ami kijavítja a hibákat). Ha ez így nem megy akkor tanfolyam ( ha csak a papír kell intenzívra, ha biztos tudás akkor járj hosszabb ideig, eti néhány alkalommal. Ha még csak 9.-es voltál bármelyik módszerrel meglesz a nyelvvizsgád még az érettségi előtt. Remélem valamennyit segítettem :)
2014. jún. 15. 01:21
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vàlaszt tényleg segìtett,majd àtgondolom hogyan lenne a legjobb. :)
2014. jún. 15. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!