Melyik könnyebb orosz vagy holland?
Figyelt kérdés
Középszintet szeretnék, eddig nem tanultam nyelveket2014. jún. 14. 11:49
1/8 anonim válasza:
A holland nagyon nemetes, es a nemet eleg egyszeru, nalunk az egyetemen van holland minor, 2 ev alatt eleg magas szintre eljutnak a hallgatok, szoval az nem veszes, az oroszrol sajnos nem tudok nyilatkozni..de ez is hatha segit :)
2/8 anonim válasza:
Belgiumban élek már fél éve, és lassan alapszinten beszélem.
Előtte meg németet magoltam 10 évig, mondjuk rendesen be is zavart a múlt időben, de mondat szerkezetekben ctr c, ctrl v német.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszi !
2014. jún. 14. 12:19
4/8 anonim válasza:
A holland viszonylag könnyű, az orosz meg baromi nehéz. :D
5/8 anonim válasza:
Szerintem attól is függ, hogy neked melyik tetszik.
Pl. én utálom a német nyelvet, teljesen hidegen hagy, így a holland is. Az oroszt pedig imádom. :) Nyilván annyi nehezítés van az oroszban, hogy meg kell tanulni a cirill ábécét (1 óra max.), a kézírás furcsa lehet, viszont szerintem egészen könnyen tanulható nyelv, gyorsabban haladok vele, mint az angollal vagy a franciával.
6/8 anonim válasza:
Mindkettőt tanultam, engem az orosz fogott meg. Annyira tetszik a kiejtés, az írás, meg úgy minden. Szerintem hallgass meg orosz és holland szövegeket, és amelyik szimpatikusabb, azt válaszd :)
7/8 anonim válasza:
Szerintem egyik se túl nehéz, az oroszban van egy egyszerű ragozás, amivel már szépen el lehet boldogulni.
8/8 anonim válasza:
Hát, éppenséggel nem egyszerű a ragozás, hanem nagyon is összetett, tehát akkor válaszd az amúgy nagyon szép oroszt, ha nem riadsz vissza a végződések magolásától, az elöljárószón kívül minden egyes szófajt ragoz az orosz, a névszókat 3 nemben plusz többes számban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!