Mi a véleményetek és tapasztalatotok a középfokú angol B2-es EUROEXAM nyelvvizsgáról?
Valakinek van véleménye vagy tapasztalata erről a típusú nyelvvizsgáról?
Előre is köszönök mindent!
Én ezt csináltam, de már elég régen. Azért pont ezt, mert az angoltanárunk szerint ez elég könnyű, viszont államilag és nemzetközileg is elismert nyelvvizsgát ad.
Nálam elég korrekt módon álltak hozzá: jól értem a nyelvet, de a beszéddel gondjaim vannak. Nem csak angolul, magyarul is :) A speaking ezért elég botrányosan sikerült, bár amúgy a körülmények sem voltak épp ideálisak: 16 éves voltam, egy apám korú pasit kaptam párnak, és azt kellett megbeszélnünk, hova menjünk péntek este szórakozni - én akkor egyszerűen lefagytam, mert másra se tudtam gondolni, hogy ezzel a pasival sehova :D Kifejtenem meg valami gazdasági témát kellett, amihez hozzá se tudtam szagolni, úgyhogy nagyjából arról beszéltem, hogy fogalmam sincs, miről is kellene beszélnem. (Az angoltanárom előtte nagyon a lelkemre kötötte, hogy bárhogy is lesz, a lényeg hogy beszéljek.)
Végül szerintem összevetették az eredményeket és látták, hogy az írásbelin 90-100 közötti százalékokat értem el, úgyhogy a szóbelire is megkaptam a minimumot és meglett a nyelvvizsgám. Később másoktól hallottam, hogy vannak olyan vizsgaközpontok, ahol direkt arra hajtanak, hogy menj és fizesd be a vizsgadíjat többször, ezért ilyen esetben a szóbelire biztos nem adtak volna 40 százalékot, csak mondjuk 38-at. Hát legalább ők ez alapján nem ilyenek :)
Fontos viszont hozzátenni, hogy ez 2005-ben volt. Bár nem hinném, hogy ebben túl sokat változtattak volna.
Én tavaly voltam. Csak jó tapasztalatom van.. Habár marha jó a nyelvérzékem ezért nem sokat készültem rá, elég könnyü volt.
Az írásbeli számomra közepesen nehéznek volt mondható. Volt amin néztem 1et volt amit meg kapásból megcsináltam. A szóbeli kicsit nehezebb volt.
Összességében 83%-os lett szóval ajánlom. Jobban mint a BME-t!
Viszonylag könnyű olyan szempontból, hogy nem a száraz nyelvtant ellenőrzi, mint a rigó utca, hanem próbálták kissé életszerű feladatokkal összeállítani.
" ezért ilyen esetben a szóbelire biztos nem adtak volna 40 százalékot, csak mondjuk 38-at. Hát legalább ők ez alapján nem ilyenek :)"
Ezt nehezen hiszem. Nekem is épphogy meglett a speaking, de nem hiszem, hogy ennek a reading részen magas eredményem lett volna az oka. :-D persze az átlagot felhúzta, de azon nem segít, hogy a minimum pontszám meglegyen minden vizsga részben.
Minden részt külön, egymástól függetlenül értékelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!