Nagyon igulós vagyok, holnap nyelvvizsga. Tippek?
Sziasztok. Nagyon félek mert ugye sokba került a tanár akihez jártam és előtte is ciki lenne ha buknék. Alapjáraton a feladatok jól szoktak menni, de van néha nagyon nehéz amit elrontok. És félek csalódást okozni a szüleimnek hogy a nyelvvizsga is sokba került, és nagyon izgulós vagyok és alapból viszonylag jól megy a beszéd, meg cserediák programokon is részt vettem, csak így vizsgáztatók előtt tuti nagy lesz a feszkó rajtam :// Vmi tipp?
17L
Próbálj meg ráhangolódni úgy, hogy este pl. az adott nyelven nézel filmet, és reggel ha van időd, hallgass meg 1-2 zeneszámot az adott nyelven. Nekem ez bevált. A szóbeli vizsgán pont az a lényeg, hogy magabiztosnak tűnj, minél többet kommunikálj, ha ezt a szándékot látják rajtad, már egyből sínen van. Az elején én is nagyon izgultam (németből voltam bár az angolt régebb óta tanultam, ezért gondoltam hogy a nyelvtanom, szókincsem sem lesz olyan jó). Azután elkezdtem beszélni, próbáltam mindig többet mondani, mint amennyit kérdeztek, és már a tanárok első reakcióiból le tudtam szűrni, hogy nincs okom aggodalomra, megnyugodtam egy kicsit. 60 pontból 58-at kaptam. :) Előtte emelt szintű angol érettségin voltam, annak a szóbelije is 96% lett. Ugyanezt a technikát alkalmaztam, igazából akkor fedeztem fel. Előtte is mindig meg tudtam csinálni a szóbeli vizsgákat, de általában 80% körüliek lettek. Szóval csak erre kell törekedni.
Sok sikert! :)
Én is holnap megyek, és én is nagyon izgulós vagyok. Igazából nem tudom, mit készüljek még rá, nagyjából mindent átnéztem amit lehetett. Ötlet? :S :)
(Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszoltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!