Mit tudok tenni, hogy jobban menjen az angol?
Kipróbáltad már? Valaki más is mondta neked hogy e részben gyengeséged van? Ugyanis lehet, hogy ez csak azt hiszed hogy nem tudsz!
Na jó, szerintem annyi a lényeg: gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj. jó ha van aki meghallgat téged de ha nincs akkor magadnak mondjad amit akarsz....
Igen próbáltam jah, volt kapcsolatom külföldiekkel, de nem tudtam kommunikálni velük, mert nem értettem szinte semmit, csak írásban :(
se megszólalni, se megérteni nem tudtam(beszéd)
hát az nem jó, nem szivesen lennék a helyedben....
hallgas sok angol oldalt pl.: [link] párbeszédeket pl.: http://www.youtube.com/results?search_query=english+conversa.. miután meghallgattál egy-egy részt próbáld visszamondani / persze ne szó szerint !/ beszélges valakivel angolul s ne félj attól hogy hibázol! Csak mondjad valakinek vagy ha nem igazán van lehetőséged akkor jó ha csak magadba beszélsz is egy a lényeg: gyakorolj gyakorolj, gyakorolj!
Azt is tudom ajánlani, hogy amit mondasz angolul azt vedd fel valamilyen hangrögzitőre, s hallgasd vissza, ha van hibád javítsd ki, s próbáld újra....
Először is: Listening, listening, listening.
Utána kezdd el használni.
Nekem még az első nyelvvizsgám előtt sokat segített, hogy a tanár azt mondta, kezdjek el angolul gondolkodni. Kezdetnek pl: utazol a villamoson és látsz egy hirdetést, magadban rakd össze a mondatokat, amik eszedbe jutnak róla. Először szokatlan, de hamar rá lehet kattani. Most, 15 évvel később még mindig gyakran gondolkozom (és álmodom angolul).
Továbbá nézz filmeket angolul és olvass angolul - lehetőleg olyan könyveket, amikben sok a párbeszéd. :)
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!