Hogyan mutatkozzak be nyelvvizsgán?
Sziasztok! telc középfokúra megyek, de egyik bnőm tanácsolta hogy ha bemutatkozom, akkor ne ilyen egyszerű dolgokat mondjak magamról hogy pl: I like cooking
stb.. hanem "választékosabban" vmi frappáns jó bemutatkozás. Miket mondhatnék el magamról, ami nem sablonszöveg? És még is milyen terjedelemben hogy ne legyen se túl hosszú se túl rövid?
Bár ezt nem pontozzák, de fontos a benyomás.
köszönöm :)
17L
A sütés-főzésől is lehet választékosan beszélni.
Pl. I do like cooking, especially baking cookies. Maybe I'm not a mastercheif but I'm trying my best.
Vagy
I like cooking. Some may say that's because I'm a woman, but I prefer to be called 'gourmet'. I usually bake/cook (valamit)...
Az égvilágon akármiről beszélhetsz, ha kifejted a részleteket is. Még igaznak sem kell lennie.
Sok sikert!!:)
Szerintem meg pont az első benyomás miatt inkább csak olyan szókincset használj, amiben magabiztos vagy már.
Meg a vizsgáztatók sem hülyék, (és azt külön nem szeretik, ha valaki megpróbálja őket hülyének nézni,) és ha előhozakodsz olyan majdnemhogy szakkifejezésekkel, mint amit az 1-es ír, akkor két keresztkérdés után levágják, hogy csak betanultad.
Most őszintén. Nem sokat vizsgáztattam életemben, de ha valaki ilyesmivel próbálkozott volna, azt már csak azért is direkt megszivattam volna. :D Ilyen nagytudású vagy, igeeen? Akkor beszélgessünk a francia konyháról, meg a lioni csigapörkölt előpácolásáról enyhén sómentesített tengervízben, és tálalva algás tokányban, hozzá pincehideg habzóborral, talpas kristálypohárban.
Sokkal fontosabb az általad TÉNYLEG jól ismert szavak rutinos használata, meg az ezen az alapon magabiztos fellépés.
Na jó túloztam :)
Be kell valljam, hogy a 'gourmet' (ínyenc) szó ugyan benne van valamelyik könyvsorozat alapszintű, vagy középfok-előtti részében valahol. De én még élő embert nem hallottam használni.
A masterchief is egy kis túlzás.
Mindegy, -- ha ilyen szavakat te is először hallasz, akkor ne erőltesd a vizsgán.
Az 1-es mondat-javaslatai viszont egész jók, példának. De te találd ki a saját verzióidat, valami hasonlóakat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!