Jöhet egy németes kérdés?
Figyelt kérdés
Mikor alkalmazzuk a denn és mikor a weil szavakat?2014. máj. 19. 15:25
1/6 anonim válasza:
Én ahogy tudom nincs szabály hogy mikor melyiket "kell" használni. Ahogy neked kényelmesebb. Denn után fordított weil után pedig KATI szórend(ha jól tudom), amelyik jobban fekszik azt használd.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. És mi az a KATI szórend?
2014. máj. 19. 15:53
3/6 anonim válasza:
Kötőszó-Alany-Többi mondatrész-Ige
Kati szórend van a kérdőszavak (was, wie, wo, wann stb.) után, ha az a mellékmondat bevezetőjeként szerepel, valamint az als (amikor), wenn (ha, amikor), obwohl (pedig, annak ellenére, hogy), ob (hogy.. -e), als ob (mintha), als wenn (mintha), weil (mert), da (mivel), um (azért, hogy), damit (azért, hogy), dass (hogy), bis (amíg), solange (amíg), während (amíg) kötőszavak után.
4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, mentek a zöld praclik. Szinte sajnálom, hogy csak egyet lehet nyomni.
Nem akarok telhetetlen lenni, de esetleg azt is elmagyaráznátok, hogy pl a hat gespielt és az ist gegangen esetében mi dönti el, hogy melyik ist, melyik hat?
2014. máj. 19. 19:01
5/6 English válasza:
A mozgást vagy állapotváltozást kifejező ige segédigéje Perfekt-ben ist. Pl. úszni, meghalni, menni stb. Minden más "hat"segédigével áll: enni, inni, játszani stb.
6/6 anonim válasza:
Az első válaszolót javítanám ki annyiban, hogy a denn után egyenes és nem fordított szórend van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!