Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Jöhet egy németes kérdés?

Jöhet egy németes kérdés?

Figyelt kérdés
Mikor alkalmazzuk a denn és mikor a weil szavakat?
2014. máj. 19. 15:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Én ahogy tudom nincs szabály hogy mikor melyiket "kell" használni. Ahogy neked kényelmesebb. Denn után fordított weil után pedig KATI szórend(ha jól tudom), amelyik jobban fekszik azt használd.
2014. máj. 19. 15:43
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. És mi az a KATI szórend?
2014. máj. 19. 15:53
 3/6 anonim ***** válasza:

Kötőszó-Alany-Többi mondatrész-Ige

Kati szórend van a kérdőszavak (was, wie, wo, wann stb.) után, ha az a mellékmondat bevezetőjeként szerepel, valamint az als (amikor), wenn (ha, amikor), obwohl (pedig, annak ellenére, hogy), ob (hogy.. -e), als ob (mintha), als wenn (mintha), weil (mert), da (mivel), um (azért, hogy), damit (azért, hogy), dass (hogy), bis (amíg), solange (amíg), während (amíg) kötőszavak után.

2014. máj. 19. 17:44
 4/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, mentek a zöld praclik. Szinte sajnálom, hogy csak egyet lehet nyomni.

Nem akarok telhetetlen lenni, de esetleg azt is elmagyaráznátok, hogy pl a hat gespielt és az ist gegangen esetében mi dönti el, hogy melyik ist, melyik hat?

2014. máj. 19. 19:01
 5/6 English ***** válasza:
A mozgást vagy állapotváltozást kifejező ige segédigéje Perfekt-ben ist. Pl. úszni, meghalni, menni stb. Minden más "hat"segédigével áll: enni, inni, játszani stb.
2014. máj. 19. 20:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Az első válaszolót javítanám ki annyiban, hogy a denn után egyenes és nem fordított szórend van.
2014. máj. 20. 02:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!