Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy lehetne ezt egy pár...

Hogy lehetne ezt egy pár mondatos levélben összefoglalni angolul?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy jövő héten egy két hetes szakmai tréningen vennék részt Németországban. Ez nagyon jó, mert németül elég jól beszélek.

De az egész utat egy angol cég szervezi. Eddig is angolul leveleztünk, elég döcögősen. Angolul csak úgy ahogy, "konyhanyelven" értek valamicskét. De végre sikerült mindent elintézni, már a repülőjegyet is megküldték elektronikusan. Vasárnap indulnék elvileg.

Csakhogy tegnap ért egy kis baleset. Letört az egyik fogom. Már bejelentkeztem a fogorvosomhoz, holnap megyek röntgenre. Egy fogpótlást, ha esetleg gyökérkezelés is kell, nem tudom meg tudják-e csinálni SOS-ben egy nap alatt. De ha meg is csinálják, így nem szívesen utaznék el két hétre, ezért le kéne mondanom az egész utat.

Ez hogyan lehetne röviden, tömören megfogalmazni angolul pár mondatban?

Nagyon köszönöm előre is annak, aki segít!

2014. máj. 14. 15:16
 1/2 anonim ***** válasza:

Dear...

As previously arranged, I am to take part in a two week work skill update in...(varos neve) between ..-...(datum).

I sincerely regret to inform you I shall not be able to fulfill my obligations, as I have had a small accident yesterday.

Through this unfortunate event, I have received a broken tooth. Although I have managed to obtain a dental appointment for tomorrow for x-rays,

at this stage I cannot say or even guess that even in an emergency case,

crown and treatment could be provided, all on the same day.

Suffice to say that even if I shall receive necessary treatment tomorrow, I prefer not to attend the work training at this stage.

I am looking forward to the next available training sessions.

Yours sincerely,

2014. máj. 15. 15:32
 2/2 A kérdező kommentje:

Szia!

Nagyon köszi a segítséget!

Időközben már küldtem egy levelet. Még nem válaszoltak rá. Az nem lett ilyen profi, csak tőlem telhető tőmondatokat írtam, de azért remélem a lényeget értették.

Sajnos a fogam a törés előtt is lyukas volt, csak nem igazán látszott. Ma megyek tömetni.

2014. máj. 16. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!