Angolosok! Ti értitek az angol érettségi szövegét? Vélemények?
Kis közvéleménykutatás, kiváncsi vagyok :)
írjátok meg a korotokat és hogy hány éve tanultok angolul! :)
Szerintem is teljesen korrekt a szöveg (bár a brit férfi kiejtése tényleg szörnyű - ez magánvélemény, nagyon idegesít a brit akcentus). A visszhang teljesen tűrhető, és érthető, amiről beszélnek.
23 éves vagyok, és középsuliban tanultam csak angolul, sima B2 nyelvvizsgám van, az is már vagy 7 éve. Azóta pedig csak felejtek, és amennyit kommunikálok angolul, arra egy betanított majom is képes lenne. Úgyhogy finoman szólva is kopott az angolom, de még így is azt mondom, hogy teljesen érthető a szöveg.
Ez egy vicc, hogy ez az emelt. Szerintem teljesen érthető. Egyedül az utolsónál kellett egy kicsit jobban figyelni. Nincs ennek a szintjével semmi baj, ha csak az nem, hogy túl egyszerű. Azt esetleg el tudom képzelni, hogy a magnókkal lehetett valami baj, mert hát eléggé elavultak a legtöbb iskolában. Plusz én például egy olyan iskolába jártam, ami a vonatállomás mellett állt. Na most képzelheted milyen nyugodt volt egy vizsga, amikor 15 percenként elzúgott egy vonat.
22L, C1-es nyelvvizsgám van.
Itt meghallgatva én is egy-két szót kivéve megértek mindent, de amit vizsga alatt az iskolában lejátszottak, az minőségileg olyan volt, mintha a józsefvárosi piacon vették volna fillérekért. 19 éves lány vagyok, 12 éve tanulok angolul, ha olyan a helyzet, gond nélkül beszélek angolul. Volt, hogy egy kínai turista jött hozzám oda az utcán, és az akcentusa ellenére megértettem. De ami itt ment, az kritikán aluli. Azt meg ne mondják, hogy csak nem készültek fel a diákok. Egy évfolyamtársam cserediákként a 11. évfolyamot San Franciscóban végezte, ennek ellenére még ő se értett ebből semmit. Ha az egész országban ugyanarra van kifogása a diákoknak, akkor nem hiszem, hogy tényleg nem a hanganyaggal volt a baj. A netre felrakott egyáltalán nem olyan, ez sokkal lassabb és érthetőbb.
Sokan, akik nem írtak angol érettségit, arra hivatkoznak, hogy ha ezt nem értik meg az érettségizők, akkor hogyan akarnak külföldre menni. Csak ott nem kell szó szerint leírni azt, amit mondanak, elég megérteni a lényeget.
Igen, tökéletesen, mivel egy hónapon belül lesz meg az angolszakos diplomám. Viszont azt abszolút el tudom képzelni, hogy az érettségin sokkal rosszabb volt a minőség, ezért nehezen volt érthető.
Az élőbeszédhez meg hülyeség hasonlítani, ott látod a beszélő szájmozgását, mimikáját, vissza is kérdezhetsz, tehát teljesen más a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!