Jó angolosok tudnátok segíteni?
angol házinál levél írást kaptunk. [link]
30.ik oldalán levő feladat.És ezt írtam:
Dear Mr Hill
I am writing to apply for the job of kitchen hands.I have found the advertisement on the internet.
My name is x.y.,I am 20 year-old girl from Hungary.I spending 6 months in Melbourne on a scholarship.I would like to join a great team and to earn some money.
I would like to do washing dishes,and decorating fancy desserts and I would like to work 8 cloks on weekday.Could you tell me something about any necessary training?
I look forward to hearing from you.
Yours sincereally
X.y.
Jó ez így vagy hol van benne hiba?
I am a 20 year-old girl from Hungary.
I am spending 6 months in Melbourne on a scholarship.
I would like to work 8 clocks on weekdays.
I am looking forward to hearing from you.
Yours sincerely,
Bocsi ez így helyes:
I am a 20-year-old girl from Hungary.
job for
i"m spending
i would like to washing the dishes- sztem ez így helyes
to work for 8 hours on weekdays
could you tell me if any training is necessary
sincerely
remélem jók amiket írtam
Van benne bőven hiba:
"I spending" - I am spending
"I would like to do washing dishes" - helyesen: I would wash dishes, de inkább így fejezném ki: "I could wash dishes, decorate fancy desserts..."
"cloks" - hours. (ez eléggé súlyos hiba, és egyébként clock)
"sincereally" - sincerely
Egyébként nagyon kevés a kötőszó, és ettől nagyon távirat beütése van. És stilisztikailag sem egészen kerek (pl. nem világos a címzett számára, mi köze az ösztöndíjnak a pénzkereséshez és a nagyszerű csapathoz való csatlakozásnak egymáshoz.
A hibákat már kijavították (job of a kitchen hand az jó).
Ez stilisztikailag teljesen megfelel, az előttem lévőnek üzenem, hogy ez egy érettségi levél megadott információkból, távirati stílusa van, mert ez a feladat, ez nem esszé.
Feladat teljesítése 5/5, érthetőség 5/3 (a számos nyelvi hiba ellenére érthető, az üzenet átjön, jó fordulatokkal)íráskép 1/1 (merem remélni), összesen 9/11 81%
Ettől függetlenül ilyeneket ne csinálj, hogy "I spending" meg "8 clocks" (itt még bele is volt írva a feladatba, hogy hours)
Az ehhez hasonló kérdéseket itt (is) érdemes lehet feltenni, mert akkor jó eséllyel anyanyelvű fogja kijavítani.
"az előttem lévőnek üzenem, hogy ez egy érettségi levél megadott információkból, távirati stílusa van, mert ez a feladat, ez nem esszé"
- Lehet, hogy az én ismereteimmel van a baj, de az esszének semmi köze a levélhez. Nem lesz attól esszé, hogy két "I ..." típusú mondatot összekötünk egy "and"-del, vagy az első két mondatot lényegesen feldobjam egy közbeiktatott "that"-tel ("... hands that I have found...").
És lehet, hogy az érettségin ez elég, de hadd merjem remélni, hogy nem csak az érettségi kedvéért tanulunk angolul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!