Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha új nyelvet tanulok, ahhoz...

Ha új nyelvet tanulok, ahhoz kell szótár, ugye?

Figyelt kérdés

Tulajdonképpen svéd szótárat szeretnék.Találtam svéd-magyar szótárat olcsón.Viszont magyar-svédet nem.De ha meg boltan veszem meg az kb. 7000 forint körül van.

És arra gondoltam,hogy most csak a svéd-magyart venném meg.Bár,még gondolkozok rajta.Szóval mennyire jó ha csak svéd-magyar szótáram van,és magyar-svéd nincs?Egy ideig elég a netes szótár ha magyarról svédre kellene keresnem?

És,ha esetleg nyelvvizsgáznék később(alapfok és/vagy közép) akkor viszont gondolom muszáj lenne.

2014. máj. 1. 18:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Egyelőre az is jobb, mint a semmi, főleg ha tudod az online szótárakat használni. De talán az lenne a legjobb, ha mielőbb keresnél egy magyar-svéd szótárat is. Nézz körbe esetleg antikváriumokban, ott sokféle könyvet meg lehet találni, ráadásul gyakran fillérekért.

2014. máj. 1. 18:28
 2/4 Vree ***** válasza:
100%

Persze, vedd meg. Aztán ha más nincs, vegyél mellé magyar-svéd kisszótárat. Úgy már működőképes lesz a dolog.

Nyilván csak az egyirányú fordítás nem működne...Amíg a tankönyv azt mondja hogy fordítsd magyarra, addig megy a dolog, de ha a tanártől kapsz két mondatot hogy fordítsd svédre, akkor meg már nem? :D

De ha találsz fél nagyszótárat olcsón azt érdemes megvenni, aztán vagy találsz hozzá párt, vagy vegyél kicsit.

2014. máj. 2. 15:42
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

A második válaszoló is jó tippet adott a kisszótárral,lehet akkor úgy fogom csinálni.

Mentek a zöldek.

Ha valakinek van még tippje,mondanivalója,véleménye,írhat :)

2014. máj. 3. 10:48
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem felesleges szótárat venni.

Legalábbis svéd esetén.

(Nem tudom, a többiek miért ragaszkodnak hozzá, talán nem is tanultak /tanulnak svédül?)

Én a dictzone-t használom, és abszolút virtuálisan tanulok svédül. Sőt, most már nem is szótárazok, mert simán meg lehet érteni az ilyen egyszerű internetes szövegeket. (Másfél éve tanulok.)

Svéd-magyar szótárat egyszerűen nincs értelme venni, drágák és elavultak. (Ha találtál frisset persze, akkor az már fél siker.) Ha már mindenképp venni akarsz valamit, akkor angol-svédet ajánlanék, persze csak ha tudsz angolul. Ezerszer többet ér.

2014. máj. 3. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!