Ha új nyelvet tanulok, ahhoz kell szótár, ugye?
Tulajdonképpen svéd szótárat szeretnék.Találtam svéd-magyar szótárat olcsón.Viszont magyar-svédet nem.De ha meg boltan veszem meg az kb. 7000 forint körül van.
És arra gondoltam,hogy most csak a svéd-magyart venném meg.Bár,még gondolkozok rajta.Szóval mennyire jó ha csak svéd-magyar szótáram van,és magyar-svéd nincs?Egy ideig elég a netes szótár ha magyarról svédre kellene keresnem?
És,ha esetleg nyelvvizsgáznék később(alapfok és/vagy közép) akkor viszont gondolom muszáj lenne.
Szia!
Egyelőre az is jobb, mint a semmi, főleg ha tudod az online szótárakat használni. De talán az lenne a legjobb, ha mielőbb keresnél egy magyar-svéd szótárat is. Nézz körbe esetleg antikváriumokban, ott sokféle könyvet meg lehet találni, ráadásul gyakran fillérekért.
Persze, vedd meg. Aztán ha más nincs, vegyél mellé magyar-svéd kisszótárat. Úgy már működőképes lesz a dolog.
Nyilván csak az egyirányú fordítás nem működne...Amíg a tankönyv azt mondja hogy fordítsd magyarra, addig megy a dolog, de ha a tanártől kapsz két mondatot hogy fordítsd svédre, akkor meg már nem? :D
De ha találsz fél nagyszótárat olcsón azt érdemes megvenni, aztán vagy találsz hozzá párt, vagy vegyél kicsit.
Köszönöm a válaszokat! :)
A második válaszoló is jó tippet adott a kisszótárral,lehet akkor úgy fogom csinálni.
Mentek a zöldek.
Ha valakinek van még tippje,mondanivalója,véleménye,írhat :)
Szerintem felesleges szótárat venni.
Legalábbis svéd esetén.
(Nem tudom, a többiek miért ragaszkodnak hozzá, talán nem is tanultak /tanulnak svédül?)
Én a dictzone-t használom, és abszolút virtuálisan tanulok svédül. Sőt, most már nem is szótárazok, mert simán meg lehet érteni az ilyen egyszerű internetes szövegeket. (Másfél éve tanulok.)
Svéd-magyar szótárat egyszerűen nincs értelme venni, drágák és elavultak. (Ha találtál frisset persze, akkor az már fél siker.) Ha már mindenképp venni akarsz valamit, akkor angol-svédet ajánlanék, persze csak ha tudsz angolul. Ezerszer többet ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!