Mesét kell irjak németből. Valami megirja nekem?
Már ne haragudj meg, de nem inkább valaki ?
Amúgy meg direkt azért adnak ilyen feladatot, hogy gyakorolj. Ha mással íratod meg az neked nem használ.
Nekem sajnos régen azt javasolták, hogy inkább hagyjam a nyelvet, pedig most sok hasznát venném, még ha alap is.
Itt is csak pár állat nevet ismerek fel. Meg talán a király-t ,és a királynét.
Es war einmal eine Prinzessin, die (sehr) viele Tiere hatte, Pferde, Katzen, Hunde, Wölfe unsw. Sie mochte Tiere sehr.
Eines Morgens, als die Prinzessin aufwachte, hörte sie
lautes Geschrei. In der Nacht wurden alle ihre Tiere gestohlen. Der König gab eine Mitteilung heraus, wer
die gestohlenen Tiere seiner Tochter finde,
der bekomme sein Tochter zur Frau und die Hälfte aller seiner Wälder, und die Hälfte seines Reiches.
Ein Prinz kam gerade daher und wurde auf suspekte Typen aufmerksam. Er wusste, dass sie etwas Böses getan haben mussten, deshalb brachte er sie vor den König. Es kam heraus, daß es Räuber waren. Der Prinz bekam seine Belohnung, er durfte die Königstochter heiraten.
Die Hochzeit dauerte drei Tage lang -
A "Prinzessin" az "hercegnő"
(nem királynő) -
"A "Prinzessin" az "hercegnő"
(nem királynő) -"
Mentségemre , és semmilyen nyelvet nem tanultam, ezt csak ugy saját kútfőből következtettem.
Egyébként r Wunsch
(t.sz e Wünsche)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!