Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mikor lesz az amikor, nézem...

Mikor lesz az amikor, nézem az angol youtube videót, és nem kell megállítanom, és végiggondolnom egy hosszabb mondatnál, hogy mit mondott?

Figyelt kérdés
hanem egybefüggően "fordítgatás nélkül", közvetlen megértem a videót

2014. ápr. 10. 21:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Filmre gondolsz? Szerintem soha. Aki perfekt az sem ért mindent, mert nem olyan területen él, így minden egyes kifejezést nem érthet, főleg szlenget. De nem kell minden egyes szót, minden mondatot pontosan érteni. A lényeg, hogy értsd, hogy miről van szó. Egy-egy ismeretlen szó, mondatrész nem zavaró. Ne akarj "fordítani", hanem "csak" érteni.
2014. ápr. 10. 21:47
 2/4 anonim ***** válasza:
51%
meg kell cáfoljalak első, én nem beszélek anyanyelvi szinten (csak közel anyanyelvin), de szinte mindent értek ha egy filmet, hangoskönyvet nézek/hallgatok, azt a pár szót, amit mégsem, azt kitalálom a szövegkörnyezetből, szerintem az utóbbi 3 évben egyszer szorultam rá, hogy egy ismeretlen szót megnézzek szótárban ...mondjuk, én gyakorlatilag egész nap angolul írok/beszélek melóban vagy angolul olvasok, filmezek, hallgatom a hangoskönyveimet...én konkrétan angolul gondolkozom, amikor angolul beszélek és nem ritka, hogy angolul hamarabb eszembe jut egy-egy szakkifejezés, mint magyarul, sőt, nem egyszer angolul álmodom...
2014. ápr. 10. 22:09
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem cáfoltál meg, mert gyakorlatilag azt írtad, amit én :)

Nem kell minden egyes szót érteni, mert ha van egy-kettő, amit nem értesz, azt kitalálod a szövegkörnyezetből. Amihez persze nem fordítani kell, hanem eleve angolul gondolkodni.

2014. ápr. 11. 08:40
 4/4 anonim ***** válasza:
nem egészen ugyanarról beszélünk ;)
2014. ápr. 11. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!