Spanyol könnyű nyelv, tanulás szempontjából?
Milyen 3 nem? O.o
Csak kettő van, azt is nagyon könnyű megtanulni... Minden -a, -ción/-sión, -dad végű nőnemű (la) és minden -o, -ma végű hímnemű. Van egy két kivétel (pl.: día, agua...) meg van néhány, ami nem ezekre végződik, szóval még azt kell megtanulni. De nagyon egyszerű, ne egy némethez hasonlítsd.
A nyelvtannál a Subjuntivo és a sok igeidő, ami nehezíti az ember dolgát, de ez az angolban is megvan, csak a spanyolban legalább a kiejtés is egyszerű.
Gyorsan el lehet jutni egy bizonyos szintre.
Én tanultam angolt, németet, spanyolt.
Bárki bármit mond, az angolnál egyszerűbb nyelv nem létezik. Az elején nehéz a kiejtés miatt, de ha azt megszokod a nyelvtanja szinte 0. Nem ragozza az igét, nincsenek nemek, nem egyezteti a mellékneveket.
Nem mondanám, hogy annyira könnyű nyelv a spanyol. Nem a nemek miatt, hanem elsősorban az igeidők miatt. Mert még az angolnál is több van benne, és minden igét ragoz,és persze a gyakran használatos igék kivételek.
Ennek ellenére én biztosan nem hagynék ki egy ilyen lehetőséget (bármilyen nyelvről legyen szó). Annál is inkább, mert nem lehet összehasonlítani a nyelvtanulást, ha egy anyanyelvitől tanulsz vagy ha egy magyar idegen nyelvtanártól.
Ami miatt még szerintem nehéz, hogy nyilván beszélned kell emberekkel, ha munkában szeretnéd használni, és az a távolság miatt csak telefonon megy. Nekem van belőle egy szakmai középfokúm, de a telefonban szinte semmit nem értek, mert annyira temperamentumos nép, hogy úgy beszélnek, hogy levegőt sem vesznek közben. Talán még az olasz az ilyen nagyon hadararós népség, de pl. a németeket simán megértem a telefonban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!