Azt tapasztaltam, és bizalmasan nyelvtanárok is mondták, hogy azért pocsék a nyelvtanítás minden formája idehaza, mert ha jól megtanulnák a nyelvet, akkor nagy eséllyel menne külföldre a tanuló. Ugyanakkor a nyelvvizsga meg sokszor követelmény, illetve idehaza is szinte elveszett ember például az a diplomás aki nem tud jól például angolul.
2014. márc. 24. 14:25
1/7 anonim válasza:
Ha valaki akar,akkor lehet nyelvet tanulni, akár autodidakta módon is. A nyelvtanítás meg valóban veszélyesen gyenge szinteken van.
2014. márc. 24. 14:30
2/7 anonim válasza:
Ez egy irdatlan nagy baromság. Nem lehet itthon tanulni? Akkor nekem honnan a diplomám angolból?
Azért rossz itthon a nyelvoktatás, mert a 20 év alatt a semmiből kellett előrántani kellő számú nyelvtanárt. Sokuk, még ha tapasztlat is, nem kellőképp képzett (sok orosztanárból lett átképezve), és frissdiplomások is nehezen érvényesítik a modernebb módszereket.
Persze mindezt egy magántanár hajlamos felnagyítani, ezzel a saját fontosságáról meggyőzni.
2014. márc. 24. 14:42
3/7 anonim válasza:
Mindig az jut az eszembe, hogy annak idején Kossuth
is a börtönben tanult meg angolul-
Hát nem tudom, hogy csinálta
2014. márc. 24. 15:10
4/7 anonim válasza:
Vagyis lehet, csak akarni kell
2014. márc. 24. 15:10
5/7 A kérdező kommentje:
3. és 4. Válaszoló:
A kérdést úgy értettem, hogy a nyelvtanítással lenne némi probléma. Önszorgalomból tényleg sok mindent meg lehet tanulni, az tényleg csak az akaraton és ösztönző erőn múlik.
2014. márc. 24. 15:27
6/7 anonim válasza:
A nyelvtanítás tényleg egy kalap kaki. Én gimnáziumban azt tapasztalom -és ebben a tanárom is igazat adott nekem-, hogy az érettségire készülünk, nem arra, hogy beszélni tudjunk. Én ovis korom óta (12 éve) tanulom a németet, de ha meg kell szólalnom, el vagyok veszve. Nem azért, mert nincs önszorgalmam, meg nem tanulok, hanem azért, mert egyszerűen nem beszélünk németül, mondatokat fordítunk, és párbeszédeket magolunk, mert "az érettségire az kell"...
2014. márc. 24. 17:29
7/7 anonim válasza:
Szerintem csak önszorgalom kell a nyelvtanuláshoz, és igen, a középiskolákban förtelmes az oktatás. Akinek van elég inspirációja, az már 9.osztályban is szerezhet B2-es nyelvvizsgát, másoknak pedig még 12-ben is alig megy a normál érettségi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!