Ha hiba van az angol levélformában, akkor már nem is sikerülhet a vizsga?
Sziasztok!
Tegnap voltam nyelvvizsgázni angolból (B2). Izgultam ezért azt írtam, hogy "Dear Sir or Madam" és itt jön a gond Felkiáltójel :S A végén "yours faithfully" ott meg pontot tettem :( Szerintetek ez mennyiben számít, "eláshatom" magam? (most voltam először vizsgázni)
Előre is köszönöm a válaszokat.
Csak hogy világos legyen a később ideérőknek is:
Vizsgák TARTALMI RÉSZÉÉRT lenullázhatják az adott feladatrészt. Úgy hívják ezt, hogy "Nem érte el a megadott kommunikációs célt."
Ez általában akkor fordul elő, ha a vizsgázó egyáltalán nem értette a feladatot, vagy fogalma sincs róla, hogy azt hogyan kellene megoldania, és "mást ír", mint amit kellene. Pld ha az a feladat, hogy írjon egy magánjellegű levelet a szüleinek, és ebben számoljon be a nagymamájánál töltött nyaraláskori élményeiről, erre ír egy hivatalos levelet, Dear Sir or Madam kezdettel, mondjuk amiben általában a nyaralás előnyeit és hátrányait taglalja.
Mint többen írták, FORMAI HIBÁKÉRT nem nulláznak le egész vizsgarészeket, hanem a megadott szempontokat egyenként értékelik: Tartalom, helyesírás, külalak, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!