Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha hiba van az angol levélform...

Ha hiba van az angol levélformában, akkor már nem is sikerülhet a vizsga?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap voltam nyelvvizsgázni angolból (B2). Izgultam ezért azt írtam, hogy "Dear Sir or Madam" és itt jön a gond Felkiáltójel :S A végén "yours faithfully" ott meg pontot tettem :( Szerintetek ez mennyiben számít, "eláshatom" magam? (most voltam először vizsgázni)

Előre is köszönöm a válaszokat.

2014. márc. 23. 13:23
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ezek csak hibák, ami pontlevonást jelent. Nem lehet olyan súlyos hibát elkövetni egy nyelvvizsgán, amiért áthúzzák az egészet és nem olvassák tovább. Ettől még sikerülhet.
2014. márc. 23. 13:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Oksi, köszönöm! Eddig nagyon magabiztos voltam, hogy hu de jól sikerült. De ma lenyugodva végiggondoltam és nagyon beparáztam. Mostanra elolvastam több oldalt, hogy miket vesznek figyelembe. Azok nagyjából stimmeltek. Talán a hangnem lett egy kicsit túl közvetlen de összességében szerintem jó lett, csak most már nagyon beparáztattam magamat.
2014. márc. 23. 13:36
 3/5 anonim ***** válasza:
dehogynem, csak levonnak érte pár pontot
2014. márc. 23. 13:41
 4/5 A kérdező kommentje:
Egy kis kiegészítés, átmentem a nyelvvizsgán :) A levélben 35 pontból 26 pontot értem el :)
2014. ápr. 14. 12:41
 5/5 anonim ***** válasza:

Csak hogy világos legyen a később ideérőknek is:

Vizsgák TARTALMI RÉSZÉÉRT lenullázhatják az adott feladatrészt. Úgy hívják ezt, hogy "Nem érte el a megadott kommunikációs célt."

Ez általában akkor fordul elő, ha a vizsgázó egyáltalán nem értette a feladatot, vagy fogalma sincs róla, hogy azt hogyan kellene megoldania, és "mást ír", mint amit kellene. Pld ha az a feladat, hogy írjon egy magánjellegű levelet a szüleinek, és ebben számoljon be a nagymamájánál töltött nyaraláskori élményeiről, erre ír egy hivatalos levelet, Dear Sir or Madam kezdettel, mondjuk amiben általában a nyaralás előnyeit és hátrányait taglalja.

Mint többen írták, FORMAI HIBÁKÉRT nem nulláznak le egész vizsgarészeket, hanem a megadott szempontokat egyenként értékelik: Tartalom, helyesírás, külalak, stb...

2014. ápr. 14. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!