Hogy van az a kifejezés, hogy "ráhangolódik valaki valamilyen dologra"?
Figyelt kérdés
Nem hangszer ügyében gondolom, hanem érzelmileg valamilyen dologra.
Köszönöm.
2014. márc. 23. 11:31
2/14 anonim válasza:
Szerintem sehogy. Megkockáztatom, hogy magyar kifejezés
3/14 anonim válasza:
Írj egy teljes magyar mondatot, aminek a fordítását szeretnéd.
4/14 A kérdező kommentje:
Kedves első, "kérdezd meg tőle"? Kitől? ...Hogy jön ez ide?szövegérzésből biztosan nem voltál túl jó, de a személy és a fogalom v tárgy között vannak különbségek, ha van válaszod, akkor azt írd, ha nincs, akkor meg ne írogass be - hacsak nem vagy nagyon súlyos grafomán.
2014. márc. 23. 11:56
5/14 A kérdező kommentje:
Szövegkörnyezet:
Már rá vagyok hangolódva arra, hogy ma este elutazom Németországba, és német dalokat hallgatok - így jött ez a kifejezés.
2014. márc. 23. 11:58
6/14 anonim válasza:
Szövegérzésből egészen jó vagy, hát még szövegértésből.
Humoros megjegyzésem a "hogy van" kérdésre utal. Mivel nem írtad, milyen nyelv fordítására vagy kíváncsi, ezért az egyetlen lehetőség kérdésed értelmezésére az az volt, hogy a kifejezés lelki hogylétéről érdeklődsz.
7/14 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor poénkodjunk. :) Leesett - 3pontos!
A kulcsszavaknál megadtam azt a szót, hogy angol, emiatt feltétleztem, hogy nem kell sokszor leírnom.
FAIL: "szövegérZés" ez "t" lett volna :)
2014. márc. 23. 12:00
8/14 anonim válasza:
A kulcsszavakat sosem nézem. Hasonló kifejezés angolbanm ami hirtelen eszembe jut: "in the mood to/for"
9/14 anonim válasza:
A kulcsszavakat sosem nézem. Hasonló kifejezés angolbanm ami hirtelen eszembe jut: "in the mood to/for" De a "get in the mood"-nak van egy kis szexuális áthallása...
10/14 anonim válasza:
Bocs, kétszer ment. Kissé akadozik az oldal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!