Német érettségi tanácsok?
Nézd meg a korábbi érettségi feladatsorokat, hogy milyen feladatok vannak, melyik esetleg az a feladattípus, amelyik jobban fekszik neked, próbálgasd megoldani őket.
Ha abszolút nem megy, akkor próbáld meg kiszűrni azt a 200-300 leggyakoribb szót, amelyik előfordul a legtöbb érettségin, és azokat tanuld meg.
A szavakat többször ismételd át, ne csak egy alkalommal akard megtanulni őket. Ismételni kell őket gyakran. Ha 2-3 héten keresztül napi csak 1x átolvasod őket, akkor már azzal is kb. megtanultad. És hol vagyunk még az érettségitől!
A levélhez tanulj meg pár alap mondatot, amelyeket a legtöbb levélhez fel tudsz használni, ilyen pl. a "Köszönöm a legutóbbi leveled, nagyon örültem neki", "Nagyon várom a következő leveledet" és társai. Megszólítás, elköszönés, zárósmondat kb. az egyszerűbb leveleknél mind lehet ugyanaz. És ezekre máris kapsz pontot.
A levélíráshoz tudom ajánlani egyébként, hogy legyen ott nálad egy olyan szótár (általában egynyelvű az ilyen), amelyikben van levélminta. Abban komplett mondatok is vannak, amelyeket beleírhatsz a leveledbe. Így nem nehéz maxos levelet sem írni, csak azt tudd, hogy amit kimásolsz az mit jelent.
Egyelőre ennyi jutott eszembe, sok sikert!
Szia!
Nem tudom, milyen szinten állsz németből, de kábé akkor is meg van a kettes, ha csak betippeled a megoldásokat.
12%-ot kell elérned minimum minden feladattípúsnál,összeségben pedig 25%-ot.
Én most rakok előrehozottat belőle, tizedikben, és nem igazán félek... Az első pár feladatot már akkor meg tudod oldani, ha tudod, mit jelenet a "wie heßt sie?" és a "wie alt sie?"...
Sok sikert hozzá! Ha most összekapod magad, még a hármas (de meg merem kockáztatni, hogy akár a négyes) is összejöhet. Az utolsó feladattípúsok szivatósak csak egy kicsit.
Kitartás, menni fog!
*wie alt ist sie
(az előző vagyok :D)
Sajnos nem tudom melyik szótárban van levélminta, pedig nekem is kéne egy.
Angolból érettségiztem úgy, hogy a tanárom Longman szótárával mentem el (ő is azt hiszem a tanári tankönyvcsomaghoz kapta) és 100%-os lett mindkét levelem, részben a szótárnak köszönhetően.
De könyvesboltban és könyvtárban egyébként hiába kerestem, nem találtam sehol se angolt se németet. Talán a neten tudsz rendelni, ha ott találsz. Sok sikert!
(Ha esetleg találtál a neten valahol írj már kérlek egy üzenetet hogy hol! Köszönöm!)
Na hogy sikerült az érettségi? :)
Azóta már egyébként találtam ilyen levélmintás szótárat, PONS a neve. De csak nemrég, sajnos már az érettségi után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!