Szerintetek melyik nyelven kéne tanulnom?
Figyelt kérdés
Hetedikes vagyok, és nem tudom, hogy a középsuliban milyen nyelvet tanuljak. A spanyolra vagy az olaszra gondoltam, de sokak szerint kínait, vagy japánt kéne, mert az évek múlva nagyon fontos nyelv lesz, és amúgy is kevesen tanulnak kínaiul. Az a baj, hogy maga a nyelv nagyon nehéz :/ Légyszi segítsetek. Köszi.2014. márc. 19. 22:10
1/13 anonim válasza:
Azért 5-6 év múlva nem lesz még akkora változás, hogy itt Magyarországon vagy az EU-ban a kínai / japán nyelv lekörözze a "fontosabb" EU nyelveket...
2/13 Passiflora válasza:
Olyan középiskolába készülsz, ahol van lehetőség arra, hogy kínai vagy japán nyelvet tanulj?
4/13 anonim válasza:
A kínai állítólag nem nehéz, csak az írás és a kiejtés esetleg. A német lehet hasznos, Ausztria egy köpésre van. De a legfontosabb az, hogy élvezd és szeresd tanulni. Én franciás voltam, azt nagyon szerettem. Az újlatin nyelvek közül szerintem az a leghasznosabb.
5/13 A kérdező kommentje:
Még nem tudom melyik suliba menjek, de olyanba fogok, ahol olyan nyelv van, amilyet szeretnék tanulni :) A spanyol nagyon tetszik, de nem tudom, hogy az mennyire hasznos :) Köszi a válaszokat :))
2014. márc. 19. 22:56
6/13 anonim válasza:
A spanyol mindenképpen hasznos, hiszen a fél világ spanyol ajkú. ENSZ-es alapnyelv az angol mellett. Szerintem a legjobb második nyelv választás most világszinten. Európai szinten inkább a német, de én képtelen voltam megtanulni. A japán ennél nem lesz dominánsabb mitn most, hiszen már mióta ők a tech uralkodók, és mégsem lett túl nagy befolyásuk ilyen téren. A kínai is elég korrekt választás, sok barátom tanul most kínában, és bár ők gazdasági nagyhatalom lesznek (már most is azok) én szerintem a nyelvük nem fog elterjedni, most is angolul tárgyalnak, 10 év múlva is úgy fognak.
7/13 anonim válasza:
A némettel angol után sokan szívtak,én is franciás voltam,szerettem.Nyelvvizsgád szerintem nem nagyon lesz,szóval olyan nyelvet tanulj,amilyet szeretsz!:)
8/13 A kérdező kommentje:
Koszi mindenkinek sokat segitettetek :)
2014. márc. 20. 20:52
9/13 anonim válasza:
Japán/Kínai nem itt lesz fontos, hanem az USA-ban, itt legfeljebb az orosz :D
Egyébként én franciát fogok, és nyolcadikas vagyok (most németet és angolt tanulok)
10/13 anonim válasza:
én a spanyolra szavaznék, tényleg nagyon sokan beszélik, sokkal hasznosabbnak tartom, mint a kínai/japánt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!