Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy van angolul, hogy: "én...

Hogy van angolul, hogy: "én ebben hiszek"?

Figyelt kérdés
2014. márc. 19. 21:32
 1/7 anonim válasza:
I believe in this.
2014. márc. 19. 21:37
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2014. márc. 19. 21:38
 3/7 anonim ***** válasza:

I believe in this = en hiszek ebben

This is what I believe in = en ebben hiszek

Nem kotekedesbol, de van kulonbseg:)

2014. márc. 19. 21:56
 4/7 anonim ***** válasza:

Az "Én hiszek ebben." és az "Én ebben hiszek." mondatok között mi a különbség??? :-) Úgyvan, SEMMI! :-)

Amit leírtál: "This is what I believe in." kb azt jelenti, hogy: "Ez az, amiben hiszek." :-)

De tényleg nem kötöszködésből mondtam... :-)

2014. márc. 20. 11:20
 5/7 anonim ***** válasza:

Peldamondatok:

"I believe in this"

- Dude, we need to try that new skateboard we've been working on!

- Come on, every piece we've built so far was a complete failure!

- Yes, but I believe in this now, trust me, it's gonna work!

"This is what I believe in"

Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. You have to be nice and understanding towards other people, all the time. This is what I believe in.

Aki tud angolul az erti a kulonbseget.

De nekem igazabol teljesen mindegy hogy ki mit es hogy hasznal, attol en nem leszek hulyebb:)

2014. márc. 20. 11:48
 6/7 anonim ***** válasza:

5-ös válaszra:

Van különbség, de nem jelentéstartalmi. A 'This is what I believe in.' az egy hangsúlyozás.

A második példádban simán jó lenne az 'I believe in this.' is. Írtad, hogy:

"Aki tud angolul az erti a kulonbseget."

Ez nem angolhoz, hanem magyarhoz kapcsolható. Magyarban ugyanúgy megvannak ezek a különbségek. Az "én ebben hiszek"-et, amit a kérdező írt, azt meg szituációtól függően lehet nyomatékosítás nélkül is mondani (mely esetben viszont ugyanazt jelenti, mint az 'én hiszek ebben'). Nem derül ki, hogy mit gondolt valójában a kérdező.

2014. márc. 20. 14:54
 7/7 anonim ***** válasza:

6-osnak adok igazat! :-)

Nem kell ehhez angolul tudni sem, csak értelmezni és hangsúlyozni a mondatokat... :-)

Röviden, minden csak attól függ, honnan nézzük, így az hogy "ettől nem leszel hülyébb", csupán nézőpont kérdése... :-)

2014. márc. 23. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!