Hogy van angolul, hogy: "én ebben hiszek"?
I believe in this = en hiszek ebben
This is what I believe in = en ebben hiszek
Nem kotekedesbol, de van kulonbseg:)
Az "Én hiszek ebben." és az "Én ebben hiszek." mondatok között mi a különbség??? :-) Úgyvan, SEMMI! :-)
Amit leírtál: "This is what I believe in." kb azt jelenti, hogy: "Ez az, amiben hiszek." :-)
De tényleg nem kötöszködésből mondtam... :-)
Peldamondatok:
"I believe in this"
- Dude, we need to try that new skateboard we've been working on!
- Come on, every piece we've built so far was a complete failure!
- Yes, but I believe in this now, trust me, it's gonna work!
"This is what I believe in"
Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. You have to be nice and understanding towards other people, all the time. This is what I believe in.
Aki tud angolul az erti a kulonbseget.
De nekem igazabol teljesen mindegy hogy ki mit es hogy hasznal, attol en nem leszek hulyebb:)
5-ös válaszra:
Van különbség, de nem jelentéstartalmi. A 'This is what I believe in.' az egy hangsúlyozás.
A második példádban simán jó lenne az 'I believe in this.' is. Írtad, hogy:
"Aki tud angolul az erti a kulonbseget."
Ez nem angolhoz, hanem magyarhoz kapcsolható. Magyarban ugyanúgy megvannak ezek a különbségek. Az "én ebben hiszek"-et, amit a kérdező írt, azt meg szituációtól függően lehet nyomatékosítás nélkül is mondani (mely esetben viszont ugyanazt jelenti, mint az 'én hiszek ebben'). Nem derül ki, hogy mit gondolt valójában a kérdező.
6-osnak adok igazat! :-)
Nem kell ehhez angolul tudni sem, csak értelmezni és hangsúlyozni a mondatokat... :-)
Röviden, minden csak attól függ, honnan nézzük, így az hogy "ettől nem leszel hülyébb", csupán nézőpont kérdése... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!