Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tartsam szinten az...

Hogyan tartsam szinten az angolomat? C1 megvan, de azóta nemigen beszélek.

Figyelt kérdés

A cél az anyanyelvi szint, vagy még annál is magasabb (az a tipikus fennhéjazó régies ékesszólás) lenne. Ehhez szeretném most megtanulni az Olde English-t (aminek a megtanulásához szintén jól jönne egy kis segítség, de az most más téma).

Szóval, mivel hetente max. két alkalommal adódik kb. 1 órám, hogy angolul beszéljek egy amerikai anyanyelvűvel (úgy, hogy nekem leginkább a brit vonal tetszik), így a C1 óta elég sokat felejtettem, és néha tök egyszerű szavak nem jutnak eszembe. BBC sorozatokat nézek, verseket olvasok angolul, de mivel én magam nem használom (tehát nem beszélek, írok, akármi), úgy érzem nem is haladok, de még az eddigi szintem is süllyed. Szóval megértem a szöveget, ha hallom, de mikor beszélek, az istenért sem jutna eszembe egyetlen odaillő nem "I like cats" szintű mondat/szó/kifejezés.

Mit tehetnék? Hogyan fejlődhetnék?

2014. márc. 6. 21:36
 1/2 anonim ***** válasza:
Járj angol anyanyelvű tanárhoz - csak pénz kérdése. Illetve vannak angol nyelvi társalgási klubok is. Esetleg keress olyan munkahelyet, ahol angol a munkanyelv.
2014. márc. 6. 22:06
 2/2 anonim ***** válasza:
Válaszd ki az akcentust amit meg akarsz tanulni és vedd körül magad angollal. Csak olyan sorozatot nézz, zenéket is próbálj meg úgy választani (még akkor is ha nem 100%-ban tetszik :) ), dumálj magadban ha épp nincs kivel, ha épp egyedül otthon főzöl mondd hangosan, hogy épp mit csinálsz mint ha egy főzőműsorban lennél v nem tudom. Kicsit talán röhejesen hangzik, de ha ezt így intenzíven csinálod, durván lehet fejlődni. Főleg, ha még beszélgető társaid esetleg angol barátaid akadnak. És ha bármiben nem vagy biztos ha teheted azonnal kérdezz rá anyanyelvűeknél.
2014. márc. 7. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!