Hogyan tartsam szinten az angolomat? C1 megvan, de azóta nemigen beszélek.
A cél az anyanyelvi szint, vagy még annál is magasabb (az a tipikus fennhéjazó régies ékesszólás) lenne. Ehhez szeretném most megtanulni az Olde English-t (aminek a megtanulásához szintén jól jönne egy kis segítség, de az most más téma).
Szóval, mivel hetente max. két alkalommal adódik kb. 1 órám, hogy angolul beszéljek egy amerikai anyanyelvűvel (úgy, hogy nekem leginkább a brit vonal tetszik), így a C1 óta elég sokat felejtettem, és néha tök egyszerű szavak nem jutnak eszembe. BBC sorozatokat nézek, verseket olvasok angolul, de mivel én magam nem használom (tehát nem beszélek, írok, akármi), úgy érzem nem is haladok, de még az eddigi szintem is süllyed. Szóval megértem a szöveget, ha hallom, de mikor beszélek, az istenért sem jutna eszembe egyetlen odaillő nem "I like cats" szintű mondat/szó/kifejezés.
Mit tehetnék? Hogyan fejlődhetnék?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!