Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ti hogyan készülnétek fel egy...

Ti hogyan készülnétek fel egy idegennyelv versenyre 2 nap alatt?

Figyelt kérdés

2 nap alatt kell felkészülnöm egy francia versenyre. Muszáj lesz jó eredményt elérnem.

Leginkább szókincset kellene fejleszteni egy kicsit.

Hogy lenne a leghatékonyabb?

francia nyelvről van szó, így pl. igeragozást, tárgyak nemét is valahogy be kellene vésni.

Középhaladó szint

Ötlet?

2014. márc. 4. 16:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Holnap lesz a verseny?

Nagyon fogok szurkolni Neked!

A lehető legjobbakat kívánom, SOK SIKERT !!!

2014. márc. 5. 19:37
 12/17 anonim ***** válasza:

Az anyuka vagyok, nagyon szépen köszönöm a segítségeteket, megvan a hétvégi programunk :)

Kedves Kérdező! Elnézést, hogy itt tettem fel a kérdéseimet, nagyon sok sikert kívánok!

2014. márc. 6. 08:40
 13/17 A kérdező kommentje:

Megvolt a verseny :) Ha meg lesz az eredmeny, megirom.

Jo szorakozast a hetvegi programon.

2014. márc. 6. 18:31
 14/17 anonim ***** válasza:

Nagyszerű!

Rengetegszer gondoltam rád, biztosan jó eredményt fogsz kapni.

Várjuk az értesítésedet.

Jó pihenést, pihent ki a feszültséggel, várakozással teli napodat!

A kedves anyukának és gyermekének kívánok kellemes hétvégét, játékos tanulást !

Természetesen csak mértékkel, nehogy kedvét szegjük a tanuló diáknak.

Kellemes, szép napos hétvégét kívánok !

2014. márc. 6. 18:54
 15/17 anonim ***** válasza:

Tök jó, hogy megvolt, várjuk az eredményt. :)

Egyébként a Grimm biztos jó, én már csak ilyen régimódi vagyok, ezért is illesztem be mindig, hogy "szerintem", mert úgysincs "egy igaz út".

A lényeg az élvezet:D

2014. márc. 6. 19:20
 16/17 anonim ***** válasza:

Kérdező, én is kíváncsian várom a verseny eredményét!

Miről volt szó, miket kellett (volna) tudnod?

Bár elkésett tanács, de az érdeklődő anyukának - és esetleg másoknak is - hasznos lehet: Az önmagában való szótárazás csk akkor jön be, ha már nagyon jól tudod a nyelvet, és akkor sem mindig. Be lehet ugyan egy csomó szót magolni, csk éppen nem fogod tudni az adott esetben használni.

Legjobb egy könnyű. de ismeretlen szövseget olvasni, és abból kiszótárazni azokat a szavakat, amelyeket nem ismersz. Így szövegkörnyezetben látja őket az ember, és sokkal jobban megragadnak - az asszociációk miatt -, mint az egyes szavak értelmetlen halmaza.

Az Eckhart szótár nem rossz kezdőknek, de mivel elég régi, a modernebb szavak nincsenek benne, és kicsit baloldali beállítottságú, az akkori csnzúra miatt.

Kedves érdeklődő anyuka, legjobb lenne, ha egy antikváriumban vennél szótárt, ott sokkal olcsóbb. Az Amazonas-nál is lehet rendelni használt szótárt, általában nincs rá szállítási költség, és 48 óra alatt megkapod.

Szóval. kérdező, mindenképpen gyere vissza az eredménnyel, többen is drukkolunk Neked!

2014. márc. 7. 07:38
 17/17 A kérdező kommentje:

Nyelvtan volt benne (propozíciók), fogalmazás írása, civilizáció, szövegértés.

Bízom benne, hogy nem lett rossz, április 15-én lesz eredmény. :)

(átjöttek a szurkolás energiái, köszönöm).

2014. márc. 7. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!