Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A kék-piros akadémiai jófajta...

A kék-piros akadémiai jófajta angol szótár?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Angol "középszótárt" (kéziszótár) szeretnék beszerezni a közeljövőben, és beleestem itt a kétségbe, hogy mégis melyiket lenne érdemes. (Régen az volt a mondás, hogy az Országh László a "nagy arc", csak akkor kár, hogy nem vettem meg.)

Van ugyebár többfajta szótár: bőrkötésű, kemény papírkötésű, puha papírkötésű, különleges kiadás...

És szókincsben sem egyeznek egymással.

Nekem olyan kellene, ami szókincsben nagyjából jó egy mostani középfokú Rigó nyelvvizsgához, és vagy 20 évig szótár lesz (puha ragasztott papírkötés nem az igazi, mert annak a gerince nekem szét szokott esni, ezért nem szimpi a fekete-fehér borítójú).

A legoccsóbb példányok a piacon alábbiak:

[link]

[link]

Tapasztalatok velük kapcsolatban? Vagy érdemes valami extra kiadásra beruháznom inkább?

Szempont még, hogy lehetőleg angol kiejtés is legyen bennük (amit ugyebár a 2010-es piros fedelűből kispóroltak.)

2014. febr. 27. 15:00
 1/1 A kérdező kommentje:
Megvásároltam a linkek szerintieket, és szerintem jó szótárak. Minden szó nincs bennük, de hétköznapi használatra alkalmasak.
2014. márc. 25. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!