Origó angol szóbeli B2 nyelvvizsgára jelentkeztem, van még egy hónap felkészülési időm. Tudnátok tippeket adni azzal kapcsolatban, hogy miket érdemes elsajátítani, és hogyan?
Figyelt kérdés
Nem járok tanárhoz, a diplomámhoz hiányzik a szóbeli vizsga. Átvettem a Némethné Hock Ildikó Társalgás, szituációk, képleírások...című könyvét, minden témához van a fejemben néhány gondolat amiket magamnak dolgoztam ki, gyakorlom a magnóhallgatást, és hangosan beszélem a témáimat naponta. Sajnos nem tudok kivel beszélgetni és egyszerű fogalmazásmód jellemző rám, nem szoktam csavart mondatokat létrehozni bonyolult nyelvtannal. A magnóhallgatásom változó, van ami jobban megy és van ami kevésbé. Szerintetek ez így esélytelen? Adnátok pár tanácsot?2014. febr. 25. 15:29
1/8 anonim válasza:
Nem esélytelen
Csak továbbra is gyakorold a típusfeladatokat,
hétvégén is
2/8 anonim válasza:
En 15 eves vagyok, tavaly tettem le az origo nyelvvizsgat en is. Ezzel csak azt akarom mondani hogy ha nekem sikerult neked is menni fog. Ha a magnohallgatasod valtozo nem kell tole megijedni, en a tesztel voltak igy. Akkor se ilyedj meg ha nagyon rossz lesz, a lenyeg h ne ess utana ketsegbe es gyakorolj tovabb. Van kifejezetten az origo b2 nyelvvizsgara gyakorlo konyv, en abbol tanultan nekem sokat segitett. Olvasgass minel tobb nyelvtani szabalyokat es a konyvek ilyenkor is nagyon jo baratok (persze az angol). A szobelinel figyelnek a nyelvtanra es hogy mennyire tufsz hozzaszolni egy temahoz. NEM azt nezik, hogy mennyire bonyolult mondatokat tudsz alkotni, hanem h mennyire helyes az amit mondasz ill h minel tobbet tudj hozzaszolni egy temahoz. Figyelik a viselkedest is bar egyetemistakent ezzel sztem nem lesz bajod :) nagyon kedvesek es megertoek lesznek, persze ha latjak h nem veszed tul lazan de nem is vagy az a szetizgulos fajta. Kepet fogsz kapni az lesz a beszelgetes kiindulopontja, kerdezni fognak meg rolad es a hobbijaidrol.(de ebben segit ha a youtubeonrakeresel videokra). Az viszont bajh nincs kivel beszelgetned arra keress vkit. Es akk megegyszer a legfontosabb: nem az a lenyeg h bonyolult mondatokkal tarsalogjatok, hanem h amit mondasz az helyes legyen es erthetoen beszelj! Persze fontos egy alapszokincs, ill az OSSZES nyelvtan ismerete es helyes hasznalata mert rakerdezhetnek. Remelem tudtam segiteni :) es sok sikert!
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségedet, nagyon kedves vagy. Annyit szeretnék még kérdezni, hogy azt hogy érted, hogy az összes nyelvtan ismerete fontos, és rákérdezhetnek szóbelin? Előre is köszi a válaszod. :)
2014. márc. 3. 10:12
4/8 anonim válasza:
nem előző vagyok, de arra gondolt (szerintem), hogy a múlt, a jelen, és a jövő összes alakja benne lehet. present perfect continous-tól kezdve a future perfectig minden. plusz a fraser verb-eket tanuld, azokat imádják (show off[dicsekedik], set up[felépit], call off[lemond], ezek)
5/8 A kérdező kommentje:
Köszi a kommentet. Azt hittem a nyelvtanra írásbelin fektetnek nagy hangsúlyt.. Szóbelin elvileg nem ez az elsődleges..de akkor lehet tévedtem..
2014. márc. 5. 09:01
6/8 anonim válasza:
Szerintem nem is annyira a nyelvtan..
Tanulj összekötő szavakat, kifejezéseket.
On the other hand, otherwise, definitely, although stb stb
2 egyszerű felépítésű momdatot összekötsz ilyen kis finomságokkal, már nem lesz olyan egyszerű.:) a nyelvtanról annyit, hogy a kép leíráshoz, nem kell sok nyelvtan, folyamatos jelen.
There is... I see... 3-4 perc, nevetve megcsinálod, egyébként valami bónuszt kap a nyelviskola is, vagy csak statisztika, de szivatni nem szoktak.:)) hajrá!
7/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a biztató szavakat! :)
2014. márc. 21. 11:21
8/8 anonim válasza:
Végül hogy sikerült? :) Én hétfőn-kedden megyek, kb. ugyanúgy készültem mint te, és nagyon félek :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!