Mit jelent a se spanyolul? Mikor használjuk?
Ha van rajta ekezet akkor a saber ige 1.sz 1. szemelyu alakja, jelentese: tudom.
Ekezet nelkul a visszahato igek fonevi igenevi vegzozese. Pl. lavar- mosni, lavarse: mosakodni. De az egyes es tobbes szamu rahozott alakban is ugyanigy nez ki. lavarse : mosakszik, mosakodnak is.
Ezenkivul a vonatkozo nevmas egyes es tobbes szam 3. szemelyu alakja .
Cómo se llama: hogy hivjak ot/ oket
igazából az utolsó példa nem jó, mert ott is a llamarse ige ragozásáról van szó.
És azt is rosszul írtam, hogy vonatkozó névmás. Szóval a visszaható névmás egyes és többes szám 3. személyű alakja.
Részes esetben is használjuk bizonyos esetekben, de ez kicsit összetettebb. (a le és a les helyett) akkor ha két névmást használunk egymás után. Pl. darselo Itt a "se" a "le" részes névmásból lett mert nem lehet "darlelo"
Előző is én voltam.
itt elég érthetően és részletesen le van írva, de ha valami nem világos, szívesen elmagyarázom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!