Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Van itt valaki aki TELC...

Van itt valaki aki TELC felsőfokú angol nyelvvizsgára jelentkezett március 1-re Budapestre?

Figyelt kérdés
Ti mennyit készültetek?

2014. febr. 19. 15:47
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

How do you do?

I have been prepared myself for about seven years for English intermediate level. It was in 2003... :-)

Since then I haven't felt to ready for superlative.

2014. febr. 20. 10:13
 2/6 anonim ***** válasza:

Én először telc középfokot csináltam, majd ecl felsőt, szerencsém volt, mivel nem időre kellett a papír, így könyvből nagyon keveset tanultam, viszont rengeteg filmet, sorozatot néztem, elolvastam pár könyvet is.

Az első hozzászólónak pedig azt javaslom csapjon fel egy nyelvkönyvet mert kicsit megkopott a tudása :)

2014. febr. 21. 15:09
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

Oké felcsapok egy nyelvtankönyvet, mert megkopott a nyelvtudásom... :-) ...én legalább vállalom amilyen vagyok!

Hááát b.aszki nem mindenki olyan qrva tökéletes mint TE! :-)

2014. febr. 21. 21:27
 4/6 anonim ***** válasza:
0%

Well, once more...

Hééé haver azt hittem legalább kijavitod azt, amit hibáztam a nyelvtanban, hiszen abból tudnék tanulni igazán! :-)

Na de nézzük újra:

1.:

"How do you do?"

Ez a nyelvtankönyvekben is így van, de erre sem válaszoltál, pedig kiváncsi lettem volna rá... :-)

2.:

"I have been prepared myself for about seven years for English intermediate level."

Itt azt szerettem volna kifejezni befejezett jelen idővel, hogy kb 7 évig tanultam az angolt, mire elmentem egy középfokúra (és nem azért mert annyira hülye vagyok, hanem, tudod mások dolgoznak is közben :-)) és azért nem az egyszerű múlt időt használtam, mert az angol nyelv tanulása 7 év után sem szakadt meg...

By the way, az igaz, hogy én inkább passzívan használom a nyelvet, mert erre van lehetőségem, és igazából azért kellett, hogy az egyik hobbimnak kedvezni tudjak: a programozásnak!

3.:

"It was in 2003... :-)"

Where did you find a mistake?

4.:

"Since then I haven't felt to ready for superlative."

Tehát azóta sem éreztem, hogy felkészíültem volna a felsőfokúra. Mellesleg ebben a mondatomban valóban van egy elütés (ready --> to be ready), szörnyű!

Még egy megjegyzés: ha bebiflázol egy nagyrakás angól szót és észnélkül dobálod, akkor is meg fogják érteni mit akarsz kifejezni. Én sajnos túl sokat foglalkozom a nyelvtani helyességgel, azért sem tudom megtanulni felsőfokú szintre... :-)

Bár szerintem felsőfokon azok tudják, akik angolnak születtek, a többiek csak azt hiszik, hogy tudják valamilyen szinten... :-)

Bár mi magyaroknak születtünk, mégis találkoztam olyan emberrel, aki magyarul sem nagyon tud, erről ennyit!

De tényleg leírhatnád (és válaszolhatnál is angolul), hogy kellett volna mindezt leírnom, addig is gyakorolnál a március 1-jei vizsgádra! :-)

2014. febr. 22. 05:48
 5/6 anonim ***** válasza:

Remélem nem bántottalak meg, nem az volt a célom.

Csak ahogy elolvastam a hozzászólásodat, pont olyan hibákat vétettél, ami miatt egyszerűen hibásnak hangzik a mondat.

A nyelvvizsgára pedig nem én készülök, hanem a kérdező :)

Akkor leírom én mint gondolok, természetesen csak saját vélemény.

1.:

"How do you do?"

Én úgy tudom ez tipikusan az a kérdés, amire nem várnak választ, vagy csak annyit, hogy How do you do?

2.:

"I have been prepared myself for about seven years for English intermediate level."

Befejezett jelen időben nem kell a been, folyamatos befejezett jelen időben kell, viszont akkor az ige is ing-es alakban van.

Emiatt tűnt nekem nagyon idegennek a mondat, olyan mintha azt szeretted volna írni, hogy fel lettem készítve, de akkor meg nem kell a myself.

Ha egy vizsgán az orrom alá nyomnák, hogy ezt most le kell fordítani, én befejezett múlt idő használnék.

I had prepared myself for seven....

4.:

"Since then I haven't felt to ready for superlative."

Vagy ready, vagy to be ready, ahogy te is írtad.

2014. febr. 22. 14:05
 6/6 anonim ***** válasza:
44%

Oké megértettem, teljes mértékben igazad van, a befejezett jelenidőt tényleg elnéztem...

...és én sohasem félek jobbaktól tanulni, ez is egy lecke volt...

Köszönöm szépen! :-)

2014. febr. 23. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!