Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Egy angol mondat lefordítása?...

Egy angol mondat lefordítása? (nem valami egyszerű)

Figyelt kérdés

Heló. Na itt is a mondat:

"If this instrument made with a screw be well made – that is to say, made of linen of which the pores are stopped up with starch and be turned swiftly, the said screw will make its spiral in the air and it will rise high."

És itt a forrás, mert szerintem szükséges lehet:

[link]

Tehát ezt a mondatot Da Vinci fűzte a helikopter találmánya mellé, és mivel egy beszámolót csinálok, gondoltam, hogy lefordítom ezt a mondatod, de bajokba ütköztem:

starch - ilyen szó nem létezik, vagy nagyon elírták. Meg már az eleje is kicsit fura az ott a conditional, kicsit értelmetlennek találtam, de lehet, hogy csak én csináltam rosszul.

pores - pórus? Milyen pórus egy helikopteren? Lehet, hogy jobban kellene ismerni a gépet, mert erről ír, de akkor sem tudtam sehova elhelyezni. Maximum jobban látjátok, ha beírjátok google képekhez, hogy "Da Vinci's helicopter" és akkor kijön egy csomó kép.

Kicsit sokat írtam, de el kellett mondanom a történetet. Tudnátok segíteni lefordítani? :) Előre is köszönöm!

2014. febr. 11. 21:23
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez a rész elején és végén vagy két gondolatjel között vagy zárójelben vagy két vesszőkkel elválaszva lenne:

– that is to say, made of linen of which the pores are stopped up with starch and be turned swiftly,

Ha elég jól megépített ez a csavarvonalas szerkezet (vagyis olyan vászonból készül, amelynek a pórusait kátránnyal bevonjuk, továbbá a szerkezet elég gyorsan forog), akkor ez a dugóhúzót utánzó gép spirálisan felszáll és a magasba emelkedik.

2014. febr. 11. 22:26
 2/2 A kérdező kommentje:
Most ahogy olvasgattam a fordításod, már kezd világossá válni. Kösz! :) Megy a zöld!
2014. febr. 12. 07:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!