Valaki tanul itt finnül?
Én csak pár szót tudok tesóm révén (ő élt kint), de nagyon szeretem ezt a nyelvet.
Olyan érdekes volt mikor ültünk a buszon, sokszor azt hittem magyar szót hallok annyira hasonlít a hanglejtése a mi nyelvünkhöz.
Ő programozó és kihívták dolgozni. Azóta már más országban él, de nagyon szerette.
Nekem is jó volt, négyszer jártam nála. Kulturált emberek, a város tiszta, betartják a szabályokat minden téren ( munka, közlekedés), bár a téli sötétség miatt sok a depressziós, alkoholista, öngyilkos. Na ezt csak a statisztika miatt mondtam.
Viszont jó, hogy szinte minden munkahelynek van saját szaunája, legtöbbször még a lakóházaknak is van közös az alagsorban :)
Kedves, ám kissé zárkózott emberek ahogy én tapasztaltam a rövid idő alatt míg ott voltam.
És Helsinkiben sok jó "kocsma" van! ( kocsma alatt ne a hazai színvonalra gondolj :D )
és ha kijutsz, mindenképp kóstold meg a "makkaraperunat-ot"
, nem tudom hogy kell helyesen írni, de így ejtik, ez egy sült kolbászos, krumplis étel amit még a leglehetetlenebb időpontban is lehet kapni utcai árusnál.
Pl. jössz haza iluminált állapotban hajnalban egy hideg téli estén...és ott gőzölög a finom makkara a bódésnál...hmmm :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!