Angolul szeretnék megtanulni szinte a 0 áról hol kezdjem? 38N
Ezeket most véletlenszerűen kigugliztam hármat öt perc alatt, de egyébként mindig akad, amelyik kis papír ragacsokon, szórólapokon hirdeti magát. Akad amelyik fizetős vagy önköltséges, akad amelyik teljesen ingyenes. Van, ahol a városban szerveznek programot úgy, hogy nincs belépődíj, de a vendéglátó, helyszínt biztosító étterem feltétele, hogy fogyasztani viszont kell. Sok missziós egyház tart angolul előadásokat, istentiszteleteket, hitvita-esteket, ezek költségeit persze általában az anyaegyház állja.
Klubok, meghirdetett események napi rendszerességgel vannak közösségi oldalakon, én csupán a facebookon nem győzöm számon tartani, annyi van.
Tankönyvet, CD-t inkább csak tanári segítséggel javasolnék feldolgozni. (Úgy nekem személy szerint, tanításhoz pld a Headway sorozat vált be nagyon.)
Szerezz antikváriustól olcsó ponyvaregényt, (minél egyszerűbb a nyelvezete, annál jobb,) és kezdd el kiszótárazni. A szükséges nyelvtant kérdezd meg valamelyik közösségi oldal angol nyelvű csoportjaiban, vagy pld itt.
A Váci út 50 alatt (a Lehel térrel szemben) van egy Világcsücsük nevű pinceklub. Itt találkozik csütörtök esténként egy társaság, egymással nyelveket gyakorolni. Több mint a fele magyar, és 80-90 százalékban angolul beszélgetnek (a kisebbség mindenféle egyéb nyelveken, de lehetőleg magyarul nem).
Belépődíj nincs, csak a helyszín úgy egyezett meg a nyelvi klubosokkal, hogy mindenkinek illik fogyasztani.
(Egy kávé 250Ft, egy sör 400Ft)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!