Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az ELTE BTK portugál szakán...

Az ELTE BTK portugál szakán tanul vagy tanult valaki? Lenne néhány kérdésem: -kell e bármilyen előképzettség portugál nyelvből? -van-e bármilyen hátrányom, ha egy szót nem tudok portugálul?

Figyelt kérdés

2014. jan. 20. 11:39
 1/4 anonim ***** válasza:

mivel a felvételi követelmények (felvi.hu) ezek: "kettőt kell választani: latin nyelv v. magyar nyelv és irodalom v. román v. román nyelv és irodalom v. történelem v. egy idegen nyelv(legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni)" - és ebben nincs benne semmiféle portugál, ezért nem kell előképzettség.

ha megnézed a romanisztika-portugál szakirány képzési programját, itt: [link]

- akkor láthatod, hogy van benne nyelvfejlesztés.

szóval nem várják el, hogy tudj portugálul, viszont nyilván óriási előnyöd van, ha már tudsz valamilyen szinten vagy tudsz egy másik újlatin nyelvet, pl. spanyolt.

2014. jan. 20. 11:53
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia! Én ELTE BTK-s vagyok, igaz nem portugál szakon, de több ismerősöm is portugálra jár.

Nem kell előzetes nyelvtudás, sőt az odakerülők többsége elölről kezdi a nyelvet. Viszont nagyon nehéz, arra készülj fel. A rövid alapozás után hamar lesznek komoly tantárgyaid (irodalom, nyelvészet, töri) portugál nyelven, portugálul is kell vizsgázni. Persze lehet teljesíteni, hiszen mások is megcsinálják. :) Csak tényleg gyorsan kell haladni a nyelvtanulással, sok szorgalommal.

2014. jan. 20. 12:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Nincs hátrányod, a legtöbben nem beszélnek portugálul az elsősök közül. Én minoros voltam, a főszakom angol volt, ahol jóval alacsonyabb volt a ponthatár. Szóval szerintem jelölj be más nyelvi szakot is, ahol alacsonyabb a ponthatár, és akkor felveheted a portugált minorként. De hajtani kell, mert nagy a szórás. Első félévben több, mint a fele csoportot kiszórták. És utána jönnek még a finomságok: irodalom (rengeteg), nyelvészet stb.
2014. jan. 20. 13:02
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2014. jan. 22. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!