2 hónap alatt fel lehet készülni középfokú nyelvtudással felsőfokú német nyelvvizsgára (csak a pontok miatt kell a felsőfok)?
Egy átlagos képességű embernek kb 2-300 óra kell míg eljut középfokról felsőfokra. Ha van rá napi 3-4 órád akkor sikerülhet.
Valaki fentebb 1 évet említett, ha valakinek van nap 2 órája tanulni és emellett motivációja is, ennyi idő alatt 0 tudásról el lehet jutni felsőfokig.
Tehát azt mondod a magyarok kevésbé értelmesek mint az átlag? Szerintem inkább az elfuserált nyelvoktatás a hibás és az hogy szinkron nélkül nem tudunk élni, ami a kezdetekben kiváló volt, mostanában inkább siralmas.
Amiket írtam számok, nem a hasamra ütöttem, a Cambridge ESOL szerint kell ennyi idő b2-től c1-ig. A legtöbb becslés is hasonló, maximum 300 órát írnak.
Csak nézd meg egy véletlenszerű nyelviskola milyen kurzusokat kínál, 1-2-3-4-5(b2)-6-7(c1).
Leginkább csak szókincsbővítésre van szükség b2-c1 között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!