Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Francia orrhangot lehet tanulni?

Francia orrhangot lehet tanulni?

Figyelt kérdés
2014. jan. 11. 17:23
 1/6 webnyelv ***** válasza:
100%
Ejtsd ki a magyar "hang" szót és figyeld meg, hogy hol van a nyelved kiejtés közben. Na, ilyesmit próbálj ejteni franciául is!
2014. jan. 11. 17:32
 2/6 reptoid ***** válasza:
100%
Mert szerinted az ottani gyerekek eleve másabb szájberendezéssel születnek? :D Naná, hogy lehet. Van ismerősöm, aki pár év kintélés után magyarul beszélve már francia akcentusa volt.
2014. jan. 11. 17:33
 3/6 A kérdező kommentje:
okéoké:D de nem francia közegben tartózkodva, csak szimpla nyelvvizsgára készülve hogy lehet megtanulni?
2014. jan. 11. 17:54
 4/6 reptoid ***** válasza:

Hallgatsz minél több francia szöveget, aztán utána próbálod kiejteni. Nekem az R betűt még régen úgy tanították, hogy előtte mondjam ki az Í meg az Ű betűket. Í-Ű-EHHHR :D

Bár nem vagyok nyelvvizsgáztató, de bennem inkább visszatetszést váltana ki, ha jönne egy diák, aki görcsösen próbálna minden egyes hangot így kiejteni, aztán abból úgyis csak affektálás lenne.

2014. jan. 11. 18:03
 5/6 A kérdező kommentje:
nem , akarok görcsösen úgy beszélni:) tisztán ejtem ki, csak olyan szép nyelv, és olyan jó lenne úgy beszélni..
2014. jan. 11. 18:10
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Jól mondja Webnyelv. Mondd ki a "hang", "manga" "bing-bang" szavakat, kb. ugyanez a "dans", "blanc", "prendre" stb. kiejtése is.
2014. jan. 12. 06:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!