Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol igeidők. Ha a mondatba...

Nemtudokvalamit16 kérdése:

Angol igeidők. Ha a mondatba két ige is szerepel akkor mind a kettőt át kell tenni más igeidőbe?

Figyelt kérdés

Pl. ebbe a mondatba hogy kell:

The shef.......(prepare) the food by the timed the guests.....(arrive).

akkor az a mondat past perfect simplebe kell hogy legyen(vagyis én úgy gondolom) akor hogy lesz a mondat?

2014. jan. 4. 11:36
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez a klasszikus gyakorlópélda a különféle múltidőkkel kifejezett jelentésbeli különbségre.

The shef prepared the food when/as soon as the guests arrived. = A főszakács (nekiállt, és) elkészítette az ételt, amint a vendégek megérkeztek.

The shef was preparing the food when/by the time the guests arrived. = A főszakács éppen készítette az ételt, amikor a vendégek megérkeztek.

The shef has prepared the food by the time the guests arrived. = A főszakács már el is készítette az ételt, mire a vendégek megérkeztek.

2014. jan. 4. 12:00
 2/7 A kérdező kommentje:
Én ezeket nem értem. A feladat azt kéri rakjam past simpple vagy past perfect simplebe a mondatot. Ezt a mondatot melyikbe kell rakni?(szerintem past perfect simplebe és ha abba, akkor hogy lesz a mondat? The chef had prepared the food by the time guests arrived.? vagy hogy kell irni?
2014. jan. 4. 12:11
 3/7 doracell ***** válasza:
Igen, úgy jó, ahogy a kommentben leírtad. Hiszen 'by the time' azt jelenti, hogy 'mire', tehát mire megjöttek, addigra elkészítette. Korábban készítette el, ezért past perfect a mellékmondat.
2014. jan. 4. 16:59
 4/7 anonim ***** válasza:

The shef has prepared the food by the time the guests arrived.

(amikor -by the time- szerepel egy mondat reszben, ahhoz mindig egyszeru igeidot hasznalj!

2014. jan. 4. 21:05
 5/7 doracell ***** válasza:
Csak elírta szerintem az utolsó válaszoló, 'had prepared' akart lenni.
2014. jan. 4. 22:19
 6/7 doracell ***** válasza:

És az előbb ezt csak azért írtam le, mert a legelső válaszoló is vsz. pont ugyanígy elgépelte, így már félő, hogy a végén a kérdező nem fogja tudni, mit vegyen komolyan.

Tehát a mondat:

The chef had prepared the food by the time the guests arrived.

2014. jan. 4. 22:23
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen:D...megértettem.
2014. jan. 5. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!