Ha egy hétre jön cserediák, én pedig majd késöbb vissza hozzá egy hétre. Ehhez a programhoz mennyire kell jól tudni angolul?
Szia! Én már részt vettem több ilyen programon (egyszer egy cseh, egyszer egy spanyol programon). Nekem középfokúm van, de egyik cserediák se tudott rendesen angolul, akinél voltam.. :) Szóval nem hiszem, hogy nagy nyelvtudás szükséges, esetleg mikor kiválasztják, ki mehet, akkor kérdeznek rá.
Jó szórakozást, én nagyon élveztem! (Ha a nyelvtudásomban nem is mutatkozott exponenciális fejlődés :D)
Nalam volt 1 torok cserediak. Allandoan egy papirfecni volt a kezebe amire ez a 3 dolog volt felirva : nice place, nice food, nice day :D gondolhatod mennyire tudott angolul.. Mi webforditon keresztul "beszelgettunk" ..
Melyik orszag?
Mert voltam is kinn egy project kereteben Lengyelorszagba. Ott azert ertelmesebben beszeltek angolul, nem volt szukseguk webforditora :D ha valamit nem ertettunk mas akcentus stb miatt akkor elmagyarazta mashogy, vagy mutogatott :)
Szerintem erdemes kihasznalni az ilyen lehetosegeket!
Hát igen, ilyen alkalmakkor kiderül minden h ki tud angolul és ki nem. Az én gyerekeim rendszerint google translate-eznek és a legtöbbször saját magukat kiröhögik h mennyire ostobák 1-1 kifejezés v szerkezet elfelejtése miatt és hogy nem képesek ELEGET tanulni. Pedig rájöttek már, hogy az angol egy olyan MINIMUM nyelv, amit tudni KELL, mert nem elég a magyar a világban. Az angolon kívüli nyelvek számítanak (pl olasz stb) mert mindenki természetesnek veszi külföldön h persze h beszélsz angolul, ez a minimum, de milyen más nyelveket beszélsz még? ... ellenpélda: volt egy kalauz 'ismerősöm', aki levelezőn leérettségizett és panaszkodott h minek a nyelvvizsga meg az angol érettségi??? "Én nemzetközi vonaton is dolgozom és minek megtanulni angolul TANULJANAK MEG AZ IDE JÖVŐK MAGYARUL!" ...hát nem kicsit voltam felháborodva - ennyit az érettségről, mint elméletbeli elvileg létező fogalomról.
Az sem véletlen, hogy a tavalyi EU-s statisztika szerint a magyar emberek ÁTLAGBAN a legtudatlanabbak között vannak nyelvtudás szerint. Pedig Bp + egyetemek, az egyetemisták erőteljesen húzzák / húznák felfelé a nyelvtudási statisztikát.
Visszatérve a témára, kezdetben mindenkinek nehéz a kommunikáció, mert két olyan ember találkozik össze aki alig tud (általában) és pl ha az egyik tudja hogy mi az a lemon, esetleg a mások nem, akkor jön a rajz és activity, ilyenkor kevés a tanulás lehtősége, max motivációt ad, na ez a legjobb. Ha viszont jó beszélők találkoznak össze akkor határ a csillagos ég, a fejlődés napról napra láthatóbb mindkettőnél! Az ilyen cserekapcsolatot erősíteni kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!