Hol talalom meg az ige 3 alakjat a magyar forditassal (Angol)?
Mit kerestél és hogy kerestél? Én erre is kíváncsi lennék.
A kérdést sem értem amúgy. Talán rendhagyó igékre gondolsz? Itt egy lista:
Magyarul ugyan nincsen mellé írva, de olyan lista nincs is, ami tartalmazna ennyi igét magyar jelentéssel. És mivel egy igének nem csak egy jelentése van, és nem feltétlenül olyan jelentése van, ami 1-2 magyar szóval körbeírható, ezért felesleges is ilyen szószedetet keresned.
Kedves kérdező, idéznélek:
"vhogy o megertette.. THX"
Én meg elmagyarázom, hogy mi az, amit TE nem értesz.
"Hol talalom meg az ige 3 alakjat a magyar forditassal (Angol)?" -> Minden igének van három alakja. Mivel nem írtad oda, hogy rendhagyó igékről van szó, ezért az ember feltételezheti, hogy fogalmad sincsen még erről sem.
"mindenhol bekerestem mar es nem talaltam meg ugy hogy magyarul melle van irva." -> Olyan nincs, hogy 'bekeresni', olyan van, hogy 'keresni' (és ez csak egy hiba a sok hibád közül).
"nincs idom egyesevel kikeresgetni" -> Lusta vagy beírni a google-be, hogy 'rendhagyó igék angol'? Második találat. De ott van az első találatnál a wiki-s link is.
Valamint megismétlem: egy igének nem csak egy jelentése van, valamint némelyiknél nem lehet körülírni egyetlen magyar szóval a jelentést. Vegyük például a 'deal' igét. A csodás táblázatodban "ad" jelentéssel szerepel. Akkor most elfogadod ennek alapján, hogy egyenlő a 'give' igével? Önmagában is inkább 'osztani' jelentéssel lehet fordítani (hogyha ennél az 'ad'-nál maradunk, mert van más jelentése is). Kártyát. És alapvetően a 'deal with'-et szokták tanítani, nem a 'deal'-t simán.
Na ennyit az okoskodásodról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!