Akiknek van közép vagy felsőfokú JAPÁN nyelvvizsgája! Ti hogyan tanultátok meg a nyelvet? És az írást? Mennyi időbe telt? És melyik könyvből?
Én tanárral tanultam, heti 2x90 percben. Bő egy év alatt voltunk N5-ös szinten, onnan pedig körülbelül még egy jó, másfél év az N4-esig. Ami ugye azért a középfok alja már :)
Az volt a szerencsém, hogy a tanárom nagyon jó anyagokat állított össze minden órára, minden készséget arányosan gyakoroltatott, ráadásul könyvet sem kellett megvenni. Nekem egyedül a Kanji és Kana van meg, talán ismered. De igazából azt is csak azért vettem meg, mert a kanjik tanulására nagyon jó.
Azt csak hallomásból tudom, hogy innen, erről a szintről a JLPT magasabb szintjei felé azért még hosszú út vezet :)
Egyébként Te már tanultál valamennyit? Hogyan tanulsz?
Köszönöm szépen!
Megvettem az Assimil japán kiadását:
Tanárra sajnos nincs pénzünk,külön angolra járok,ami éppen elég kiadás a szüleimnek,én meg nem akarom ezzel terhelni őket.(Kiskorú vagyok.)
Több könyvet is nézegettem a books.hu-n,azokból veszünk párat és abból tanulok meg.
igen, az alap dolgokat az ember valószínűleg magától is meg tudja tanulni - tanárhoz meg elég akkor járni, ha nagyon elakadna az ember, vagy ha megengedheti magának :)
sok sikert Neked is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!