Most ez miért így van az angolban?
komolyan bele lehet őrülni az örökös szóhasználatukba. Most néztem egy Oxfordos szótárfüzetet. Ott a town azt jelenti-város
miközbe ugye a city is várost jelent. De egy csomó ilyen van,hogy mindegyik ugyanazt jelenti. Vagy én tudom rosszul? vagy hozzá fogok majd szokni,hogy több angol szóval lehet mondani egy szót?
A town kis várost jelent a city nagyot
de az relatív hogy mire mondják azt hogy twon és mire hogy city.
Mondjuk egy 10-20ezres városka a town
70-100 ezer az már city
Town az vidéki kisváros(de sokkal nagyobb mint egy falu), city meg a rendes város, szerintem nézz valami jobb szótár után.
Én ezt használom:
A "town" az vidéki város(ka)
A főváros az "capital", a
"city" pedig amolyan világváros
Bocs de aki azt mondja, hogy a town az csak a vidéki város vagy a kisváros az hülyeséget mond. A town az bármilyen város lehet, ami nem city.
A town a város, a city a nagyváros, ennyi.
Hogy mitől nagyváros valami, az méret, jogi állapot, ország/tagállam szerinti szabályozás szerint változhat, nyelvileg nincs kikötve hogy hol az elválasztóvonal.
Mellesleg a falu/város/nagyváros megkülönböztetés megint csak helyre/korra jellemző szabályozás függvénye mindenhol.
A több hasonló jelentésű szóba ne őrülj bele, egyrészt mert:
1. szinonimák minden nyelvben vannak, magyarban is
2. az angolban valóban sok van (nyelvtörténeti okokból), de ezek is felvettek az idő során más jelentésárnyalatot, tehát valójában nem feltétlen ugyanazt jelentik. A szótár segíteni próbál azzal, hogy több lehetőséget kínál neked. Ha zavar, használj kezdetben kisebb szótárat.
Az online angol-angol értelmező szótárak szintén segítenek (mint pl. a freedictionary.com) mert ezek leírják a szavak összes lehetséges jelentését/használatát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!