Van valami külön szabály angolban arra, hogy hajókat, kocsikat, hidakat, épületeket "she"-vel lehet megnevezni?
Figyelt kérdés
Gondolok erre pl: Here is the Titanic, she is the largest ship on the ocean.2013. nov. 25. 22:43
1/12 Vree válasza:
Az élettelen tárgyakra az "it" a jó névmás. A hajók és az országok esetében van egy hagyomány, hogy nőként utalnak rájuk, de ez is csak képletes beszédben jön elő. Te mint mezei beszélő nyugodtan használhatod mindig az "it"-et rájuk is.
2/12 anonim válasza:
Ilyen nincs, de még a titanicos példád is hülyeség. Az "IT", nem pedig she. Nem tudom hol hallottad, de max poénból volt így írva. Minden élettelen dolog IT, sőt még az állatok is.
3/12 anonim válasza:
4/12 anonim válasza:
Igen, általában it-et használnak, de ha pl. a speckó Mustángodat kifényesítetted és most viszed az autókiállításra akkor inkább she.
6/12 anonim válasza:
Nyilván a Yongping-KX1-2431 rakodóhajóra nem utalsz she-vel, de ha te úgy gondolod, hogy speciális valamilyen szempontból neked a hajó/kocsi/állat, akkor előbbi kettő esetén she-vel, utolsó esetében az állat nemének megfelelő személyes névmással utalhatsz rá.
7/12 anonim válasza:
Az meg, aki a "köznyelvben"-t írta, az hatalmasat téved, főleg (!) az irodalmi és a fennkölt nyelv az, amelyik használja a she-t ilyen esetekben.
Sőt, országoknál kifejezetten sokáig megmaradt, még a War and Peace általam birtokolt angol változatában is her-el van jelölve Oroszország több helyen.
8/12 anonim válasza:
én voltam, utolsó. nem fejtettem ki, de kocsira gondoltam.
de lehet így sincs igazam..
9/12 anonim válasza:
De, úgy igen, bocsánat, csak mivel nem írtál bővebb dolgokat, azt hittem, a kérdésre válaszolsz.
Köznyelvben az állatokat, az autókat és a motorokat szokás she-zni, a hajókat, a repülőgépeket, országokat és egyéb hasonló dolgokat pedig csak fennkölt/irodalmi hangnemben érdemes erőltetni, mert amúgy rohadt hülyén hangzik normális beszélgetésben.
10/12 anonim válasza:
Ehhez még ugyanúgy hozzátenném, hogy muszáj, hogy a kocsidnak legyen valami többletjelentése, hogy she-zzed. A rakodóhajó példájára, aki írta a Mustangos példát, az jót beszélt, ha vettél egy Toyota Priust tegnap, akkor azt nem feltétlen fogod she-zni, de egy általad kipofozott vintage kocsit, hotrodot vagy sportkocsit inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!