Miért mondja, azt, aki svédet tanul, hogy könnyű, akik tanítják pedig azt, hogy nehéz? Ti mit gondoltok a svéd nyelvről?
Én elkezdtem tanulni,szerintem valamennyire hasonlít az angolhoz.Annyira nem tűnik nekem nehéznek.
De én csak az elején járok,illetve jártam,mert egy időre abbahagytam időhiány miatt.
Másoktól én csak jót hallottam róla.
Szerintem amúgy nem nehéz.
:)
Az elején lehet,hogy nehéznek tűnik esetleg,mert ez minden nyelvvel előfordulhat,meg lehet hogy meg kell szoknod.Pl. a szavakat,ilyesmi.Én is így voltam először a franciával,de nagyon jól megy most,szóval minden nyelv lehet az elején nehéz,erre nem kell alapozni annyira.
Maga a nyelv az nagyon tetszik nekem,szerintem szép és egyedi. :))
Szeretem a hangzását is,de a különlegesebb betűit is.
A nyelvtan és sok szó is nagyon hasonlít a némethez /angolhoz. Ezért a könnyű nyelvek közé sorolnám, de ez mondjuk elég szubjektív. Szerintem pl. könnyű az angol, a német, a svéd is, nehéz pl. a finn. (Ezek alapján vetítsd magadra a képet.)
Én amúgy a hagzásába szerettem bele, ilyen dallamos. :D
En, ett?
Mi abban a rendhagyó? Vagy mi abban a nehéz?
Ugyanaz, mint a der/die/das. Szerintem ebben semmi nehézség sincs. Legfeljebb megtanulod a szóval együtt, de amúgy ne úgy csináld. Olvass rengeteget, nézz filmet (csakúgy, mint annak idején az anyanyelved esetében tetted) és egyszerűen jönni fognak maguktól. Hallani fogod, melyik a jó névelő. Érzed majd, ennyi a történet.
De szabály? Miért arra van szabály, hogy az a "macska" meg a "makacs" hogy van svédül? Nem értem, miért kéne erre szabály...
Azért kell a szabály, hogy a tanuló megtudja tanulni :)
Nem tudok németül így a der/die/das nálam nem működik sajna.
Amúgy valahol azt olvastam, hogy a régen volt nekik himnem, nőnem, semleges és ez akkor alakult ki. Azóta ez már megszünt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!