Hogy tudom magam felmentetni angol középszintű érettségiből?
Ha egy nyelvből kötelező az érettségi, csak valamelyik másik nyelvvel tudnád kiváltani
Nem tudom másik tárggyal, mint pl. a földrajzzal ki lehetne-e váltani. Vagy járj magántancsihoz az angol miatt,hogy legközelebb átmenj
Miért kellett előrehozni az érettségit?
Ezek szerint még nem vagy azon a szinten angolból. Járj szépen tovább, mint mindenki más aztán ha eljön az ideje akkor talán már az angol is menni fog.
Másik nyelvet esetleg tanultál az angol mellett?
Vagy az annyira sem megy?-
A követelmény azért követelmény, hogy az kapjon érettségit, aki teljesítette. Ha mindenkit felmentenének, aki nem képes megtanulni az anyagot, akkor semmi értelme nem lenne. A jogszabály nincs tekintettel arra, hogy neked fontos-e, hogy érettségit kapjál (hiszen nyilván mindenkinek fontos, aki odamegy, de nem ez a jogalkotás alapja).
Összesen négy lehetőség van:
1. Mégis megtanulod az angolt.
2. Megtanulsz egy másik nyelvet, és leérettségizel abból. A tanulói jogviszony megszűnése után már osztályozóvizsga/iskolai jegy sem kell hozzá.
3. A nevelési tanácsadóban kapsz egy olyan papírt, hogy tanulási részképességzavar miatt te pont csak az idegen nyelveket nem tudod megtanulni. Valószínűtlen.
4. Nem kapsz érettségit.
Én az elsőt javaslom.
Csak akkor vágj bele újra az angolba, ha vanna kfelesleges 15-15ezer forintjaid, ugyanis már pénzbe kerül újratenni..Kvázi mintha nyelvvizsgákat tennél sajnos összegben lassan ottvan :S
Az idegen nyelv kell az érettségihez, ezt nemtudod kiváltani :\
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!