Szerintetek jó módszerrel tanulom az angolt?
A jővőbeli szakmádról szóló cikkek és szavak.
Szerintem jól csinálod. Ha minden szabadidődben ezzel vagy elfoglalva, többet nem igen tehetsz.
Nekem az lehet még a gyenge pont, hogy amiket felsoroltál, azok mind kezdő szinten vannak - már ideje lenne nehezíteni.
Szerintem jól teszed, hogy így tanulsz.
Ez a pons féle kezdőknek, sztem csak arra jó, hogy felelevenítsd a tanultakat, ennél komolyabb nyelvtankönyvre lesz szükséged. Az jó lenne ha betudnál szerezni olyan könyvet ahol jól le van írva a nyelvtan, ezekre példa, majd feladatok amiket megoldasz és hozzá megoldókulcs. Ez a nyelvtanra vonatkozóan.
Oxford angol nyelvtan magyarázatok-gyakorlatok
[link] Innen le is tudod tölteni. Nagyon hasznos és sokan ajánlják. Nekem meg van a könyv.
Emellett ami ennél is fontosabb a szókincs növelés.
1. Hallgass angolul zenéket próbáld lefordítani úgy hogy legyen előtted a lyrics, vagy anélkül akár.
2. Ha filmeket nézel így az is jó.
3. Olvass sokat angolul. Ne ijedj meg a sok ismeretlen szótól. Nyelvvizsgánál is (telc-nél) vannak szavak amiket nem ismersz de a lényeg, hogy globálisan megértsd. Te tudod milyen szinten vagy. Először olvashatsz meséket, majd komolyabb dolgokat akár, wikipédián vkinek az életrakzát angolul. Vagy bármit. Később olvashatsz híreket is angolul.
4. szótárazz.
[link] ez az egyik legjobb netes szótár. Nyelvvizsgára készülök, nincs könyves szótáram, hanem ezt használom és nagyon jó. Tanárok ajánlották nekem.
Jó tanulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!