Mennyi idő alatt lehet megtanulni angol középszintre magán nyelvtanárral?
Nem az számít, hogy van nyelvtanár, vagy nincs, hanem hogy hányszor látod, azaz hány órát beszéltet és ezen kivül mennyit szánsz rá még időt.
Elvben, ha igyekszel, egy éven belül meg lehet tanulni - én megcsináltam. Valamint lehet tanulni évekig és nem tudni - azt is hoztam egy másik nyelvből. :)
(Nyelvtanár vagyok, amúgy.)
Középfokon egy nyelvet megtnaulni kb 5-600 munkaóra a 0--ról indulva. Ez magántanárral nyilván gyorsabb, de több pénz is.
Egy év az ugyebár 52 hét, tehát heti 10-12 óra nyelvtanulással egy éven belül meg lehet bőven csinálni. Ez napi átlag 2 órát jelent, plusz nagyon sokat segít, ha filmeket, meséket nézel eredeti hanggal és angol felirattal, később anélkül. Különösen egyszerűbb előbb mesékkel kezdeni a könnyebb nyelvezet miatt. Főleg angolból az internet rogyásig van oktatóanyaggal, feladatokkal, ingyen beszerezhető tankönyvekkel, szóval egyedül rajtad múlik, hogy mennyi idő alatt jutsz el középszintre.
Nekem elég lenne egy alapfokú nyelvvizsga is.
Heti 4 tanórát /2X90 perc/veszek magántanártól és itthon minden nap 1 órát tanulok.
Szerintetek mennyi idő alatt lehet így összehozni egy alapfokot!
/Hozzáteszem nem vagyok egy nyelvzseni/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!