Ajánlanátok egy jó nyelviskolát Pesten?
Főleg szóbelire kellene felkészülnöm. Csak nem tudom melyik jó. Még sosem voltam nyelvsuliban... viszonylag intenzívebb tanfolyamra lenne szükségem alap-és középszint között állok éppen.
Jaj és angolról lenne szó:)
Szia,
Pesten szinte minden 2. utcaban talalsz egy nyelviskolat, foleg ha angolrol van szo. A helyedben en nem ragaszkodnek a nyelviskolakhoz annyira, marhara megy a lehuzas mostanaban, foleg a nagyobb suliknal.
En azt ajanlom keress magadnak egy jo magantanart, remelem van ismerosod, aki tud ajanlani egyet. Az interneten valo keresgeles az megint olyan, mintha lottoznal. Van jo tanar is, rossz is. Ezert jobb megbizhato forrasbol keresni egyet. En biztos hogy olyat keresnek akivel kozepfok utan is tudom folytatni, mert manapsag a kozepfok az tovabbtanulasnal eleg, de rendes munkara mar nem igazan, ha komolyabb terveid vannak. (itt nem csak kulfoldi munkavegzesrol van szo, sok itt a multi orszagon belul is, ahol jol jon a minel magasabb szintu nyelvtudas)
De ha mindenkepp ragaszkodsz nyelviskolahoz, akkor szemelyesen keresd fel a kozelebbi iskolakat (minel tobbet annal jobb), es gyozodj meg rola (mar amennyire lehet), hogy jo hely-e, illetve anyagi szempontbol is megeri-e Neked.
En azt csinaltam, hogy direkt keves orat vettem eloszor egy sulinal (mar amennyire lehetett), aztan azalatt az x ora alatt kiderult szamomra, hogy nem oda kellett volna mennem. Igy konnyen tudtam valtani. Azert azt is tudd, hogy en nem feltem kerdezni a nyelvsulinal ahol voltam (gondolok itt tanarokra es diakokra is, akik kozul joparral egy gimibe jarok), igy hamarabb kiderult, hogy valojaban mi motivalja az iskolat, aztan azota en nem nagyon mentem nyelviskolak kozelebe.
Egyetértek az előttem szólóval. A nyelviskolák többsége külsős nyelvtanárokat alkalmaz eseti szerződéssel, fingjuk sincs a nyelvtanításról. Vagyis náluk is csak ugyanazok a magántanárok tanítanak majd, akiket te közvetlenül is felkérhetnél -- a nyelviskola csak egy felesleges plusz rizikófaktor, és ráadásul csak lehúzzák a tanárt is meg a tanulót is.
Angoltanárként az utóbbi években szinte mindegyik cégnél megégettem a kezem. A nyelviskola felveszi a pénzt, kiközvetít egy magántanárt akit ugyanúgy nem ismer szakmailag, mint a diák maga, aztán ül a pénzen, amit a tanár meg perrel fenyegetések árán rugdos ki belőlük utólag. Képzelheted, mennyire "motivált" ilyen körülmények között az a tanár.
Mostanában bárki, akinek van kapacitása egy céget beindítani, felveszi tevékenységi körei közé, hogy "nyelvtanítás", ehhez az égvilágon semmit nem kell igazolnia, értenie sem kell hozzá, hiszen hivatalosan vállalja a szakmai felelősséget azért, amit deklaráltan felvett tevékenységnek.
Konkrétan a tipikus nyelviskolák egy pénzes főnökből/keresztapából öööö oppardon, ügyvezető igazgató úrból állnak, és egy csomó dilettáns tökegyszerű adminisztrátor csajsziból, akinek a betanított(!) számítógépes munkáján kívül semmihez nem is szabad értenie. Ezután leszerződnek pár tanárral, akik elvégzik a tulajdonképpeni érdemi munkát nekik.
Köszönöm a válaszokat! Sokat segített:)
És esetleg jó angoltanárt tudnátok ajánlani?
Ismerősöket már kérdezgettem de ők nem pestiek, mert most költöztem fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!