Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Megéri, hogy angol tannyelvű...

Megéri, hogy angol tannyelvű osztályból orosz tannyelvűre váltsak?

Figyelt kérdés

Melyik ér többet? 1. Ha nem váltok osztályt, és végzek egy emelt angol érettségivel, egy középfokú orosszal.

2. Ha váltok osztályt és a végén lesz egy emelt érettségim oroszul, és egy sima felsőfokú angol.

2013. nov. 9. 10:11
1 2
 11/17 Vörösnefelejcs ***** válasza:

Minden nyelv jó, de az orosz egyike a legfontosabbnak. Simán el tudom képzelni, hogy orosz cégnél dolgozz, és használd az angolt, vagy multinál, és használd az oroszt.

Amit mondani akarok. Ha jól értettelek, akkor egy évet csak oroszra szánnál. Szerintem nem érdemes osztályt váltani, mert az első variáció is jó, amit leírsz. Ha csak külön nem kell valahova nyelvvizsga, akkor felesleges papírokért csinálni az évismétlést, mert nem kérik igazából. Ha bemész egy állásinterjúra, és elkezdenek veled beszélni, lehet neked felsőfokúd, ha nem tudsz hirtelen beszélni, és vizsga sem kell, ha amúgy meg elvagy. Az számít, hogy ott mit mutatsz.

Az orosz a kedvenc nyelvem. Aki nem tud oroszul, az el sem tudja képzelni, hogy milyen kedvesen lehet beszélni, és azt sem, hogy mennyi rövidítés, nyelvi lelemény, vagy naccerű kifejezés van. Eddig nekem sem az angol, sem a francia nem adott ennyit - de tán még magyarul sem lehet mindent elmondani (pedig azt szoktuk mondani). Úgyhogy ne hagyd az oroszt, a mai napig élvezem.

2013. nov. 12. 07:45
 12/17 A kérdező kommentje:
Teljesen igaz , amit leírsz szerintem. De én nem csak a papírokért csinálnám, hanem azért, mert nem érzem.magamat jól ebben az osztályban, és csak ez az egy lehetőség van, hogy akkor már elkezdek egy másik nyelvet , amit én már régóta meg szeretnék jól tanulni, és a.magánéletben majd tudom is használni. Csak azt nem tudom eldönteni, hogy megéru-e +1 évért, és az angolt annyira feláldozni rá, hogy nem olyan intenzíven tanulom utána.
2013. nov. 12. 09:36
 13/17 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok:

Nem oroszul írtam de verset,hanem magyarul az orosz nyelvről :D Ha gondolod,priviben el is küldhetem.

Egyébként,nekem anyukám támogatta volna,hogy megtanítsanak,csak apukám nem :(

De nekem apukám azt mondta,hogy ha meglesz a felsőfokú írásbelim ,akkor tanulhatok oroszt is,franciával egyszerre.

Neked van már angol nyelvvizsgád?

Persze nem erre kéne alapozni az oroszt,de akkor hátha elhinné,hogy már elég jól megy.

Őszintén szólva..azt nem értem,hogy anyukád is miért ellenezte.

Én apukádat se értem.Vagyis igen..értem.(Azt hiszi az angol hasznosabb.Vagyis ezt mondja)De anyukádat nem.

A másik dolog amúgy,hogy a kétnyelvűség egy nagyon is előnyös dolog szerintem.

Nyelveket is jobban tanulsz később,többet tudsz tanulni,két nyelvet tudsz anyanyelvi szinten,és még egy csomó előnyét mondhatnám.

Én bántam is egy jó darabig,hogy nem lettem kétnyelvű.

Ráadásul mintha picit hiányzott volna valami az életemből.

De,most már tudom,hogy nagyon könnyen meg fogom tudni tanulni,mert a "véremben van".

A kiejtésemen is érzem,hogy jó.

Nem nagyképűségből,de tényleg.

Hiába mondják,hogy csak egy bizonyos korig tanulva nem lesz akcentus,ha a "véredben van",akkor szerintem úgyse lesz.Vagy ha az elején még van is,sok beszéddel,anyanyelvi emberekkel "kikupálható".

Ha nem saját tapasztalat lenne,nem is mondanám.

Neked meg tényleg csak beszélgetni kéne.

Én nyelvtant is tanultam valamennyit,de hamar meg tudtam tanulni.

Meg amúgy orosz zenéket is szeretek hallgatni,meg orosz filmeket nézni,tvt nézni.Az se rossz dolog.

Még csak annyi kérdés,hogy anyukád miért ellenezte az orosz tanulásod?

És,a nagyszüleid nem szerették volna,hogy megtanuld? (Megtanultad,de úgy értem én,hogy mit gondoltak a szüleid véleményéről)

Megint jó hosszúra sikeredett :D

De mivel én is hasonló helyzetben vagyok,voltam,ezért nem igazán tudtam megállni,hogy írjak.

Szerintem mindenkinek meg kéne tanítani a szülei anyanyelvét.

Nekem is van olyan ismerősöm,akit csak egyik nyelvre tanítottak meg.Mindenkinek zavaró szerintem az olyan helyzet.

2013. nov. 12. 21:17
 14/17 Vörösnefelejcs ***** válasza:

Egy év semmi. Azt ne bánd. Az angolt meg mindig csinálhatod mellette, ha még marad időd. Az emelt érettségi azt jelenti, hogy nagyobb óraszámban tanulod?

És az szerinted több, mint egy "sima felsőfokú angol"?

Ha meg még az osztályodat sem szereted, akkor go, go, go.

2013. nov. 13. 07:36
 15/17 A kérdező kommentje:

Igen! Elkuldod legyszi?:) kivancsi vagyok ra.

Abgolbol nincs meg nyelvvizsgam, de kozepfoku szinten vagyok, es jovo ev elejen le fogom tenni.

Azt inkabb hagyjuk, hogy miert ellenezte... fogalmam sincs es szerintem neki sincs.

2013. nov. 15. 10:01
 16/17 A kérdező kommentje:

Vörösnefelejcs: az emelt az az, hogy angolul teszem le az erettsegit maja 13. vegen. Most angolul tanulom a torit,focit, matekot es celnyelvi civilizaciot. Es elso evben heti 18 angoloram volt, most van 6 , es egyre csokken.

Ebbol lehet, hogy osztalyvaltas lesz, mert ma is kiakasztottak, es minden nap ez van...

2013. nov. 15. 12:32
 17/17 anonim ***** válasza:
Melyik suliba jársz?
2013. nov. 15. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!