Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » OLASZ! Használható a FUTURO...

OLASZ! Használható a FUTURO ANTERIORE múlt idejű bizonytalanságra?

Figyelt kérdés

Nekem nehezen veszi be az agyam, de ezt olvastam. Így önmagában az alábbiak múlt idejű bizonytalanságot fejezhetnek ki?

- Mi saró lavato a casa. (Megmosakodhattam volna.)

- Avrá lavorato troppo. (Talán túl sokat dolgozott.)

Ti használjátok így ezt az igeidőt?

(Minden komment zöld mancs!)

2013. nov. 3. 21:12
 1/2 webnyelv ***** válasza:
100%

A futuro anteriore vagy előidejűséget fejez ki a futuro-hoz képest, vagy múltra vonatkozó bizonytalanságot. A fenti mondataid tehát a múltra vonatkozó bizonytalanságot fejezik ki, de a fordításuk nem teljesen jó, nem fordítható ez feltételes múlt idővel magyarra, hanem inkább pl. a "bizonyára", "valószínűleg", "talán" szóval:

- Mi sarò lavato a casa. (Valószínűleg otthon mosakodtam.)

- Avrà lavorato troppo. (Talán túl sokat dolgozott.)

Egyébként a "sima" jövő idő pedig kifejezhet jelenre vonatkozó valószínűséget, és a két jövő idő ilyen használata egész véletlenül ugyanígy van a németben is:

[link]

2013. nov. 7. 20:00
 2/2 A kérdező kommentje:

Szuper! Köszi az infót!

Mancs ment!

2013. nov. 7. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!