Mi lenne számomra az ideális angoltanulási módszer ilyen feltételek megléte esetén? Nyelviskolai szintfelmérővel 9-es modulba vagyok besorolva?
Szia! Nem angol, hanem zenetanár vagyok, de felsőfokom van angolból. Szerintem az lehet a gond, hogy a sokféle anyag más és más úton közelíti meg a középfokot (ami szintén lehet többféle, Rigó és külföldi vizsgák is tehetők már). Ne add fel! Biztos vagyok benne, hogy ha ennyire igyekeztél, akkor fejlődtél is, csak ez egy óriási terület, még nekem is a tudásom csak csepp a tengerben.
Azt javaslom, hogy válassz egy szimpatikus módszert vagy könyvet és aszerint haladj. Ne aggódj, hogy más módszer vagy netes anyag szerint keveset tudsz. A kiválasztott módszer vagy tankönyv szerint gyakorolj, ha van munkafüzet, abból, ha netes, abból, vagy magadnak írj munkafüzetszerű feladatokat.
Anyukám is kiskoromban tanult nyelveket. Nem könnyű, de pl. ő olyat is csinált, hogy a szoba tárgyait mondogatta magában. Nincs csodamódszer, olyan kell, amit szeretsz, ami illik a lehetőségeidhez, életstílusodhoz. Bocs, hogy konkrét könyveket nem tudtam mondani, nekem anno a Headway bevált, de van ezer másik.
Nekem a saját tantárgyamnál is az a gond, hogy már túl sok az anyag. A gyerekeknek is egy egyértelmű irány kell, hogy mit várok el. A kevesebb néha több!
Ha még érdekel a bőbeszédű véleményem, írj nyugodtan! :)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!